Mariana Casapu a ajuns la capătul răbdării. În 1998, în baza celebrei legi 112, a cumpărat apartamentul în care stătea. În 2001 a inceput calvarul. Ea şi celelate familii din imobil s-au luptat în instanţă cu moştenitorii proprietarului de acum 60 de ani. Acum doi ani judecătorii de la Înalta Curte au dat câştig de cauză moştenitorilor.
Doamna Casapu nu înţelege ce stat e acela care oferă ceva spre vânzare, pentru ca mai târziu să nege orice responsabilitate. Practic, statul a vândut un bun care deja aparţinea altcuiva.
Oamenii spun că nu pot face altceva decât să ceară statului, în instanţă, despăgubiri.
Şi daca vor câştiga, întrebarea este ce sume vor primi drept despăgubire? Acestea vor fi actualizate sau nu? Fundatţia pentru apărarea cetăţenilor împotriva abuzurilor statului, FACIAS, va demara în perioada următoare contestaţii în instanţă pe aceste dosare. Păgubiţii vor avea avocaţi din partea FACIAS care îi vor reprezenta în procese.
Între timp, oamenii stau cu sabia deasupra capului. Se tem ca proprietarul stabilit de instanţa să nu le majoreze chiriile.
Păgubiţii se uită acum cu jind la vecinii care au avut inspiraţia să nu cumpere apartamentele dupa Revoluţie. E drept, au rămas chiriaşi la fostul ICRAL, dar măcar nu sunt târâţi prin tribunale.
Dacă aveţi probleme cu retrocedarea unui imobil sau a unui teren, vă invităm să vă scrieţi cât mai clar povestea şi să lasaţi un contact la adresa de mail [email protected]. Veţi fi contactaţi în cel mai scurt timp de un jurnalist Antena 3 şi veţi avea şansa să fiţi reprezentaţi în justiţie de un avocat al FACIAS.