Antena 3 CNN Actualitate Sibex îl dă în judecată pe brokerul Cristian Sima, fostul şef al Consiliului de Administraţie

Sibex îl dă în judecată pe brokerul Cristian Sima, fostul şef al Consiliului de Administraţie

Sibex îl dă în judecată pe brokerul Cristian Sima, fostul şef al Consiliului de Administraţie
Sursa foto: Foto: romanialibera.ro
de M.Z.    |    20 Noi 2012   •   13:18

Acţionarii bursei de la Sibiu au decis luni, să îl acţioneze în instanţă pe Cristian Sima, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general, deşi în AGA preşedintele de şedinţă a afirmat că nu există nici un prejudiciu material în conturile Sibex, informează Mediafax.

În AGA a fost prezentat un raport privind situaţia financiară a Sibex din care reiese că nu au fost constatate prejudicii materiale, ci doar că Sima a depăşit unele cheltuielile, cu salariul, de protocol şi pentru deplasările cu avionul.

"Din sumele ridicate de fostul conducător al societăţii Cristian Sima de pe cardul aflat la dispoziţia sa, şi pentru care nu a mai adus documente justificative în cuantum total de 37.645 lei, au mai rămas de recuperat 19.748,17 lei. În prezent, diferenţa până la suma totală este recuperată", se arată în raport.

Diferenţa a fost recuperată din salariul pe care Sibex trebuia să îl plătească lui Sima, potrivit unor surse prezente la AGA.

Prima plângere penală împotriva brokerului Cristian Sima a fost depusă de fosta soţie a jurnalistului Cornel Nistorescu, Monica Nistorescu. Aceasta îl acuză pe fostul şef al Bursei de la Sibiu (Sibex) de înşelăciune.

Sima a fost revocat pe 10 octombrie din funcţiile de conducere de la Sibex, deoarece nu a fost prezent la bursă în timpul controlului efectuat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a declarat că are un contract care îl acoperă 100% pentru pierderile clienţilor, iar aceştia nu ar avea nicio şansă dacă l-ar acţiona în instanţă.

Printre clienţii păgubiţi de Sima se regăseşte şi fostul ministrul al Finanţelor Daniel Dăianu, alături de alte VIP-uri.

Fostul şef al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, a recunoscut, într-o scrisoare trimisă unui ziarist, că a pierdut banii clienţilor.

Sima, revocat din funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Bursei de la Sibiu, a dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.

CNVM l-a amendat pe brokerul Cristian Sima cu suma de 10.000 de lei, sancţiuni similare primind şi alţi doi colegi ai săi. Amenda vine după ce, în septembrie, când ocupa funcţia de director general al Bursei Sibiu şi preşedinte CA, Sima a limitat împreună cu alţi doi administratori drepturile de vot ale celor cinci SIF-uri şi ale SSIF Broker în AGA bursei de la Sibiu.





×
Subiecte în articol: Cristian Sima
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close