Antena 3 CNN Actualitate Prima plângere penală împotriva lui Cristian Sima. Cine l-a dat în judecată pe broker

Prima plângere penală împotriva lui Cristian Sima. Cine l-a dat în judecată pe broker

Prima plângere penală împotriva lui Cristian Sima. Cine l-a dat în judecată pe broker
Sursa foto: Foto: romanialibera.ro
de M.Z.    |    16 Noi 2012   •   10:34

Prima plângere penală împotriva brokerului Cristian Sima a fost depusă de fosta soţie a jurnalistului Cornel Nistorescu, Monica Nistorescu. Aceasta îl acuză pe fostul şef al Bursei de la Sibiu (Sibex) de înşelăciune.

Monica Nistorescu spune că ar fi transferat 100.000 de dolari în conturile lui Sima pentru a fi investiţi, iar banii care au dispărut odată cu brokerul.

"Eu i-am transferat în Elveţia banii mei, urmând ca ulterior să devin investitor cu acte în regulă, lucru care nu s-a mai întâmplat. El (Cristian Sima - n.r.) a dispărut. I-am făcut plângere penală, pentru că i-am dat echivalentul a 100.000 de dolari, 360.000 de lei într-un cont personal al lui", a declarat Monica Nistorescu.

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a declarat că are un contract care îl acoperă 100% pentru pierderile clienţilor, iar aceştia nu ar avea nicio şansă dacă l-ar acţiona în instanţă.

Printre clienţii păgubiţi de Sima se regăseşte şi fostul ministrul al Finanţelor Daniel Dăianu, alături de alte VIP-uri.

Fostul şef al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, a recunoscut, într-o scrisoare trimisă unui ziarist, că a pierdut banii clienţilor.

Sima, revocat din funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Bursei de la Sibiu, a dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.

CNVM l-a amendat pe brokerul Cristian Sima cu suma de 10.000 de lei, sancţiuni similare primind şi alţi doi colegi ai săi. Amenda vine după ce, în septembrie, când ocupa funcţia de director general al Bursei Sibiu şi preşedinte CA, Sima a limitat împreună cu alţi doi administratori drepturile de vot ale celor cinci SIF-uri şi ale SSIF Broker în AGA bursei de la Sibiu.







×
Subiecte în articol: Cristian Sima Daniel Daianu bani
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close