Antena 3 CNN Actualitate Declaraţie-şoc înainte de şedinţa Parlamentului, unde se decide soarta pensiilor speciale: "Vor rămâne! Corb la corb nu-şi scoate ochii!"

Declaraţie-şoc înainte de şedinţa Parlamentului, unde se decide soarta pensiilor speciale: "Vor rămâne! Corb la corb nu-şi scoate ochii!"

Pensionarii nu sunt convinşi de sinceritatea liderilor politici, care s-au angajat să elimine pensiile speciale pentru deputaţi şi senatori.

Declaraţie-şoc înainte de şedinţa Parlamentului, unde se decide soarta pensiilor speciale: "Vor rămâne! Corb la corb nu-şi scoate ochii!"
Sursa foto: Agerpres
de Adrian Iclozan    |    17 Feb 2021   •   09:34

Liderii lor sunt sceptici că un astfel de demers se va materializa miercuri sau în viitorul apropiat. Ei spun că o soluţie mai convenabilă ar fi fost impozitarea suplimentară a pensiilor speciale, în paralel cu indexarea cu inflaţia a pensiilor sub 3.000 de lei.

Lider al pensionarilor: "Corb la corb nu-şi scoate ochii!"

"Vă asigur că nici astăzi nu se vor tăia (pensiile speciale, n.r.) Eu n-am văzut corb la corb să-şi scoată ochii. Sigur vor rămâne.

Eu am ascultat-o foarte atent pe doamna ministru al muncii şi vreau să vă spun că nici peste doi ani nu vor creşte pensiile (majoritare, bazate pe contributivitate, n.r.) Aşa că pensiile speciale se puteau impozita, cel puţin. Ar fi fost un câştig, un venit pentru Fondul de pensii. Dar nici asta nu se doreşte.

Noi, pensionarii, nu mai existăm pentru dânşii. Trebuie să ne "terminăm" cât mai repede. Aşa se pune problema.

Se amână (majorarea pensiilor) un an, doi, trei. Atâta vreme cât creşterea nu este prinsă în lege nu mai putem să-i credem. Ne-au minţit destul şi ne mint în continuare.

Lider al pensionarilor: "S-au văzut cu sacii în căruţă şi nu-i mai interesează de noi!"

Problema pentru pensionari este foarte gravă. E iarnă şi căldura şi costurile de întreţinere s-au triplat. Nici bani de medicamente nu o să mai avem.

Puteau, la pensiile până în 3.000 de lei, să aplice măcar rata inflaţiei. Dar nu este voinţă politică. S-au văzut cu sacii în căruţă şi nu îi mai interesează pensionarii", a spus Silvia Petre,  preşedintele asociației "Uniunea Pensionarilor Timiș", într-o intervenţie la Antena 3.

Zi crucială pentru soarta pensiilor speciale în Parlament

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, miercuri, în plen, pentru constituirea unor comisii parlamentare comune iar una dintre aceste comisii are misiunea de a tranşa soarta pensiilor speciale pentru aleşii neamului.

Este vorba despre Comisia pentru statut, care urmează să dezbată cele trei proiecte privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Proiectele sunt iniţiate de PNL, USRPLUS şi PSD.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat marţi că proiectele de eliminare a pensiilor speciale urmează să fie trimise Comisiei pentru statut imediat după constituirea acesteie, în vederea elaborării raportului care va fi votat de plen.

×
Subiecte în articol: Silvia Petre pensii speciale
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close