Antena 3 CNN Actualitate Silvian Bian a fost demis din ANOFM şi arestat pentru 29 de zile

Silvian Bian a fost demis din ANOFM şi arestat pentru 29 de zile

Silvian Bian a fost demis din ANOFM şi arestat pentru 29 de zile
Sursa foto: Foto: INTACT Images
16 Oct 2011   •   20:19

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, a fost demis din funcţia de director al ANOFM, prin ordin al premierului Emil Boc. De asemenea Bian a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile. Procurorii DNA au decis arestarea lui pentru luare de mită.

El a fost prins în flagrant în timp ce primea 82.000 de lei mită din partea unor angajaţi ai agenţiei din Braşov pentru a fi menţinuţi în funcţii. Duminică a fost prezentat judecătorului cu propunerea de arestare pentru 29 de zile.

Silviu Bian ar fi intrat în atenţia procurorilor în urma sesizării unui angajat din Braşov. Acesta le-ar fi spus anchetatorilor că şeful Agenţiei i-a cerut bani pentru a-l păstra în funcţia în cadrul instituţiei. Bian a fost prins în flagrant chiar în momentul în care primea 82.000 de lei.

Procurorii susţin că Silviu Bian era obişnuit să pretindă mită. În septembrie ar fi primit de la aceiaşi angaţi suma de 22.000 euro şi 19.000 lei.

Reperezentanţii AJOFM Braşov susţin că ultimele disponibilizări ar fi avut loc anul trecut şi că nu au cunoştinţă ca vreun angajat să fi dat mită ca să rămână în funcţie.

×
Subiecte în articol: ANOFM arest mita bani angajati salariati
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close