Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliștii, după discuțiile de la Ministerul Energiei: ”A fost acceptată cooptarea partenerilor sociali într-un task-force de criză”

Sindicaliștii, după discuțiile de la Ministerul Energiei: ”A fost acceptată cooptarea partenerilor sociali într-un task-force de criză”

Dumitru Costin, președintele Biroului Național Sindical, a declarat, după o întâlnire la Ministerul Energiei privind criza pe piața energetică din România, că se va organiza un grup de lucru, cu partenerii sociali, pentru a se găsi măsuri pe termen scurt și pe termen mediu pentru rezolvarea crizei.

Sindicaliștii, după discuțiile de la Ministerul Energiei: ”A fost acceptată cooptarea partenerilor sociali într-un task-force de criză”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    13 Ian 2022   •   12:50

„Propunerea pe care am avansat-o premierului din partea Grupului Național Sindical a fost acceptată, și anume cooptarea partenerilor sociali într-un task-force de criză pe energie, atât pentru măsuri pe termen scurt, cât și măsuri pe termen mediu.

Am cerut să se recunoască public că statul și instituțiile sale au capitulat. N-am reușit să facem față acestei tranziții către o piață concurențială și cu ocazia asta să certificăm faptul că siguranța energetică a României nu mai există. Suntem extrem de vulnerabili. Nu este răspunderea lor ca guvern investit de o lună și un pic. Sunt lucruri de mai bine de 20 de ani. 

Urmează să desemnăm, și patronatele și sindicatele, reprezentanți. Eu am comunicat premierului că în cursul zilei de astăzi voi înregistra la Consiliul Concurenței o înregistrare de investigare a unei  scheme de ajutor de stat de care au beneficiat în ultimii ani mai mulți agenți economici energointensivi.

Unii pe care i-ați văzut plângându-se în ultimele două săptămâni s-au agitând oamenii și scoțându-i în stradă și amenințându-i cu pierderea locurilor de muncă. Am descoperit că acești agenți economici unii dintre ei sunt înregistrați și ca furnizori de energie în piața liberă și au comercializat energie subvenționată de care au dispus.”, a declarat Dumitru Costin.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat, astăzi, în contextul crizei facturilor uriaşe, că "pe piaţă există un posibil cartel pe preţuri".

De asemenea, Virgil Popescu a explicat că "Guvernul nu are nicio pârghie împotriva ANRE şi că doar Parlamentul poate să tragă instituţia la răspundere".

Citește mai multVirgil Popescu, ministrul Energiei: "E un posibil cartel pe preţuri | Nu avem nicio pârghie împotriva ANRE"

×
Subiecte în articol: energie ministrul energiei Virgil Popescu
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close