Antena 3 CNN Actualitate Sindicatul Medical România: "Susținem revendicările profesorilor români, sprijinim acțiunile lor"

Sindicatul Medical România: "Susținem revendicările profesorilor români, sprijinim acțiunile lor"

Reprezentanții Sindicatului Medical România susțin revendicările profesorilor români. Considerăm imperios necesară acordarea recompensărilor salariale cadrelor didactice competente, susțin sindicaliștii din Sănătate.

Sindicatul Medical România: "Susținem revendicările profesorilor români, sprijinim acțiunile lor"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Silvia Preda    |    31 Mai 2023   •   19:28

Sindicatul Medical România consideră că "nu se poate sub nici o formă face medicină de calitate, adică salvarea vieților cetățenilor români și nu numai, cu o resursă umană fără un suport educațional solid și plurivalent în spate".

De aceea, sindicaliștii din domeniul Sănătate anunță că sprijină toate revendicările profesorilor.

"Susținem revendicările profesorilor români, sprijinim acțiunile lor sindicale desfășurate legal, considerăm imperios necesară acordarea recompensărilor salariale cadrelor didactice competente și care depun eforturi reale și determinate pentru educarea generațiilor tinere. Reiterăm nevoia de reforma structurală și conceptuală a întregului sistem educațional al României, în convergență cu aplicarea unei grile de valori atât de necesare în acest moment, în care există, din păcate, destule umbre în interiorul învățământului românesc", scrie în comunicatul Sindicatului Medical România.

Citeşte şi: Mii de medici și asistenți, în grevă japoneză de pe 7 iunie

Angajații din Sănătate își doresc ca profesorii să le susțină revendicările.

"Ne dorim să îi avem, de asemenea, drept parteneri de dialog social pe profesorii români, în solicitările și acțiunile noastre îndreptate spre crearea unui sistem medical românesc funcțional, din care medicii români să nu mai plece în beneficiul întregului popor român", precizează reprezentanții Sindicatului Medical România.

Cadrele didactice din România au declanșat greva generală, în timp ce angajații din Sănătate amenință cu proteste asemănătoare.

Vezi şi: O nouă ofertă pentru cadrele didactice: Creştere salarială de 1.000 lei brut | Negocierile de la Guvern continuă

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close