Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Ce i s-a întâmplat lui Mircia Gutău, după ce a fost declarat nevinovat la CEDO

Sinteza zilei: Ce i s-a întâmplat lui Mircia Gutău, după ce a fost declarat nevinovat la CEDO

Sinteza zilei: Ce i s-a întâmplat lui Mircia Gutău, după ce a fost declarat nevinovat la CEDO
Sursa foto: Foto captura Antena 3
19 Dec 2016   •   23:30

Mihai Gâdea a prezentat în ediția de luni a emisiunii ''Sinteza Zilei'', de la Antena 3, ce i s-a întâmplat edilului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, cel care a fost condamnat pe nedrept la trei ani şi şase luni de închisoare, așa cum a decis CEDO.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis, în data de 8 noiembrie, că primarului din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, i-au fost încalcate dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil în procesul de la Inalta Curte de Casatie și Justitie, care l-a condamnat la trei ani de închisoare după ce alte doua instanțe au pronunțat achitarea lui.

In esență, CEDO a stabilit că drepturile apărării au fost “sensibil reduse” din cauza că Gutau a fost condamnat doar pe baza mărturiilor pe care primele instante le-au considerat insuficiente, fără a-i audia din nou pe martori.

Cu toate acestea, Mircia Gutău s-a ales cu un nou dosar penal deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, acuzația fiind de uzurpare de calități oficiale.

Mai exact, lui Mircia Gutău i se reproșează acțiunile făcute în calitate de primar ales la municipiului, până la momentul validării sale în funcție.

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei CEDO
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close