Antena 3 CNN Actualitate CEDO: Primar condamnat pe nedrept în România. Ce despăgubiri va primi Mircia Gutău

CEDO: Primar condamnat pe nedrept în România. Ce despăgubiri va primi Mircia Gutău

CEDO: Primar condamnat pe nedrept în România. Ce despăgubiri va primi Mircia Gutău
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    18 Noi 2016   •   08:37

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, va primi despăgubiri pentru că a fost condamnat pe nedrept la trei ani şi şase luni de închisoare. 

Asta după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a dat câştig de cauză după ce s-a plâns că nu a avut parte de un proces echitabil.

Mircia Gutău atacă dur sistemul de justiţie din România despre care spune că, indiferent dacă există probe sau nu, bagă după gratii oameni nevinovaţi. 

Edilul susţine că niciun magistrat care a condamnat oameni nevinovaţi nu a plătit vreodată şi cere o lege care să îi responsabilizeze pe judecători.

Gutău a fost condamnat de un complet de trei judecători de la Instanţa supremă. Din acesta făceau parte Livia Stanciu, fosta şefă a instituţiei şi actual judecător al CCR, Vasile Alixandri şi Ana Hermina. Aceasta din urmă a avut opinie separată. Chiar şi aşa, primarul a primit trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. 

CEDO i-a dat însă dreptate: nu a avut parte de un proces echitabil. 

Înainte ca dosarul lui Gutău să ajungă în recurs la Instanţa supremă, acesta a fost achitat de două instanţe inferioare. Judecătorii acestora au considerat că fapta de care era acuzat nu există. 

Citiți și Sinteza zilei. Primar condamnat la închisoare pe probe inventate

 

×
Subiecte în articol: Râmnicu Vâlcea despagubiri
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close