Antena 3 CNN Actualitate Ediție eveniment Sinteza Zilei. Mihai Gâdea, în consultare națională cu românii

Ediție eveniment Sinteza Zilei. Mihai Gâdea, în consultare națională cu românii

Ediție eveniment Sinteza Zilei. Mihai Gâdea, în consultare națională cu românii
Sursa foto: Foto: VideoNews
31 Mar 2016   •   21:37

Mihai Gâdea a realizat o ediție eveniment a emisiunii Sinteza Zilei, joi. Realizatorul a invitat românii să ia parte la o consultare națională.

Iată intervențiile câtorva români, joi seară, la Sinteza Zilei

Ana Voica, Craiova: Vreau să vă salut inițiativa de a ne determina pe noi cetățenii să intrăm în direct cu dvs, să vă spunem ce ne doare, lucruri pe care noi nu le putem spune, deși de multe ori am vrea să intrăm în direct cu dvs. Astăzi am simțit o mare ușurare, mă bucur că a fost eliberată de acolo, o stimez enorm pe doamna Vasilescu, a reușit să rezolve multe lucruri. Cred că reținerea sa este un abuz. Sunt de acord cu faptul că cineva vrea ca dânsa să nu mai candideze

Eliza Melencu, Gorj: Mă deranjează dacă sunt ascultată prin telefon, cred că trebuie să fim liberi, nu urmăriți pas cu pas. Cred că statul acesta a devenit represiv în urmă cu ceva timp. Eu mi-aș dori să îl văd și pe domnul Boc cu cătușe, cum am văzut-o pe doamna Vasilescu, acum, înainte de alegeri. Părerea mea este că țara aceasta este condusă de structurile de forță. Tehnocrații fac ceea ce le spun alții să facă, nu avem un Guvern tehnocrat

Cristina Giba, Constanța: Cred că nota 1 ar fi prea mare pentru acest stat. Statul de drept nu mai există. Răspunderea magistraților nu există, DNA face demonstrații de forță și destabilizează democrația. Oamenilor le e frică. Ai grijă, vrei să intri în direct, să nu te găsească “ăștia”. Nimeni nu știe cine sunt “ăștia”. Singura noastră salvare democratică este Parlamentul. Este singura putere în stat, alături de presă, care și asta e împărțită. Am un băiat de 27 de ani care a plecat în Spania, care nu vrea să se întoarcă în țară.

Bogdan, Constanța: Nu am plecat din țară și nici nu intenționez. Sunt de părere că încă se mai poate face ceva. Vorbesc în seara asta în principal pentru tineri. Constat eu că într-o societate există două puteri – formală și informală. Cea informală este formată din oameni cu bani, care plătesc campanii. În România, această putere informală nu mai este reprezentată de oamenii de până acum, pentru că toți sunt la închisoare. E, părerea mea este că această putere informală este acum reprezentată de SRI. Care SRI este același lucru cu DNA. Urmează legi de tip Big Brother.  

Emilia Marica, New York: Eu m-am născut la Câmpulung Muscel, dar stau în New York de 25 de ani. Vă urmăresc, pentru că prezentați realitățile și știu despre ce e vorba. Dacă este să comparăm democrațiile, am văzut că subiectul dvs a fost legat de abuzuri. Abuzul cel mai mare în România este dreptul de a trăi. Asta implică majoritatea populației. Din punctul meu de vedere, acolo este un balamuc, cu abuzuri, cu pușcărie, cu toate cele. Nu știu cine mai lucrează. Actualul guvern am senzația că este în stare de hibernare. Dar eu nu am avut încredere în ei oricum, nici la început. Oamenii în România nu au dreptul la apărare, la viață. Trebuie să existe o balanță între procurori și judecători și așa ceva nu există în România. Eu vin de două ori pe an în România și vă spun că am avut contact cu niște multinaționale care au vrut să vină în România și după ce au văzut câteva date, au cedat, s-au dus în Africa.

Mihai Ciucă, Craiova: Eu am ales să practic chirurgia în Scoția, pentru că am avut ghinionul să termin rezidențiatul când se închideau spitale și nu am apucat să merg nicăieri. Eu am 36 de ani. Eu trebuie să recunosc că sunt confuz, dar nu văd multe elemente care să îmi dea speranță de mai bine în România. Altfel, sunt argumentele de familie și altele. Dar însănătoșirea sistemului medical, de exemplu, nu prea văd în acest moment acest lucru. Totul este confuz.  

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei eveniment romani
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close