Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Vești groaznice de ultimă oră pentru Kovesi

Sinteza zilei. Vești groaznice de ultimă oră pentru Kovesi

Sinteza zilei. Vești groaznice de ultimă oră pentru Kovesi
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
27 Feb 2019   •   22:30

Mihai Gâdea a prezentat, miercuri, la "Sinteza Zilei" dovada că Laura Codruța Kovesi a mințit la audierea de la Bruxelles când a fost întrebată de gradul profesional și a spus că este singurul procuror care nu ar fi primit așa ceva de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Citește și: Scenariu de coșmar pentru Kovesi: Va fi inculpată, judecată și își va pierde calitatea de procuror

Miercuri dimineață, Antena 3 este singurul post TV care a dat în exclusivitate informația că Laura Codruța Kovesi nu a fost singurul procuror căruia i s-a respins gradul. Apoi, într-un răspuns oficial pentru sursazilei.ro, CSM arată că, în ultimii șase ani, au fost respinse 27 de solicitări. Dintre cele 31 de cereri, 5 au fost formulate de procurori care au ocupat funcții de conducere, și doar una a fost respinsă, în 2018, respectiv a Laurei Codruța Kovesi.

Fosta șefă a DNA a declarat, marți, că nu este la curent cu ce a decis CSM. „Ceilalți procurori adjuncți ai mei, de la DNA sau Parchetul General, care mi-au fost în subordine, au primit gradul profesional de procruror de rang înalt. Sunt primul procuror căruia CSM nu îi acordă acest grad”, a spus Kovesi.

Citește și: Președintele Comisiei LIBE, la "Sinteza Zilei". Moraes le taie avântul celor care o văd deja câștigătoare pe Kovesi

Și asta nu e tot. Mai vine o lovitură pentru Laura Codruța Kovesi. Dosarul de la Secția de investigare a magistraților merge mai departe. Kovesi a depus în urmă cu o săptămână o plângere împotriva ordonanței procurorului de a începe urmărirea penală împotriva ei, iar miercuri a primit vestea că acesta i-a fost respinsă.

"În ciuda eforturilor pe care ea le face nu reușește să stopeze această anchetă. Kovesi a depus și două cereri de recuzare în ceea ce o privește pe Adina Florea, procurorul care a intrumentat această cauză și, de asemenea, a depus o cerere de recuzare și în ceea ce-l privește pe șeful ei, iar această ultimă cerere a fost respinsă chiar de procurorul general Augustin Lazăr", a explicat Ana Maria Bujor, șefa secției eveniment de la Antena 3.

Ținând cont că Laura Codruța Kovesi s-a întors în România, nu este exclus ca aceasta să fie citată din nou în următoarea perioadă în dosarul în care este suspectă.

Citește și: Teorie incendiară despre Kovesi. Cine și-ar fi unit forțele pentru a o pune la șefia Parchetului European

Și, de parcă nu era de ajuns, Kovesi mai primește o lovitură cruntă și din Italia.

"Într-o publicație ce este asumată ca un cotidian al Ministerului de Justiție din Italia avem de-a face cu o prezentare a lui Kovesi dură și, pe de altă parte, extrem de corectă", a spus Mihai Gâdea.

 

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Sinteza Zilei
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close