Antena 3 CNN Actualitate Situație revoltătoare la un mall din Capitală! Șapte restaurante de tip fast-food, închise fiindcă vindeau mâncare expirată

Situație revoltătoare la un mall din Capitală! Șapte restaurante de tip fast-food, închise fiindcă vindeau mâncare expirată

Situație revoltătoare la un mall din Capitală! Șapte restaurante de tip fast-food, închise fiindcă vindeau mâncare expirată
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Oct 2019   •   08:53

Mâncare expirată, carne depozitată direct pe ciment şi alimente ţinute în vase pline de rugină! Este meniul nevăzut de la un cunoscut mall din Capitală

Şapte restaurante de tip fast-food au fost închise după un control-surpriză al comisarilor de la Protecţia Consumatorului, care au găsit acolo o jumătate de tonă de alimente periculoase. 

Mai mult, şeful ANPC vorbeşte de anumiţi comisari ai instituţiei pe care o conduce care ar fi primit şpagă ca să nu meargă în inspecţii.

În vitrină, produsele arată impecabil, în bucătărie - deplorabil. În şapte restaurante de tip fast-food, aflate într-un mall din Capitală, carnea era ţinută direct pe ciment, oasele pentru ciorbă - într-o tavă murdară, iar sosurile în cutii pline de grăsime. 

Restaurantele au fost închise pe loc, iar 500 de kilograme de alimente vor fi distruse. Pentru că îşi puneau clienţii în pericol, patronii au fost amendaţi cu 170 de mii de lei. 

A doua zi după control, 6 din cele 7 restaurante au fost redeschise, după ce angajaţii au muncit toată noaptea pentru a face curăţenie. La următoarea abatere, afacerile ar putea fi închise definitiv. 

Controlul de la mall vine după cel de săptămâna trecută, în care comisarii ANPC au închis pentru jumătate de an nouă resturante cu specific asiatic, pentru nereglui grave privind igiena. 

În urma unei anchete interne, s-a descoperit că patru comisari aveau înţelegeri cu cei pe care erau obligaţi să-i verifice. Trei dintre ei şi-au prezentat demisiile.

×
Subiecte în articol: Capitală mall restaurante ciment
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close