Antena 3 CNN Actualitate Slujba de Florii la Constanța. ÎPS Teodosie aniversează 20 de ani de la întronizarea ca Arhiepiscop al Tomisului

Slujba de Florii la Constanța. ÎPS Teodosie aniversează 20 de ani de la întronizarea ca Arhiepiscop al Tomisului

Zeci de credincioși participă la slujba de Florii, la Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Constanța.

Slujba de Florii la Constanța. ÎPS Teodosie aniversează 20 de ani de la întronizarea ca Arhiepiscop al Tomisului
Sursa foto: Hepta
de Raluca Butan    |    25 Apr 2021   •   09:42

Pentru Constănțeni, este un dublu eveniment. În ziua de Florii din acest an se împlinesc 20 de ani de la momentul în care ÎPS Teodosie a fost întronizat ca Arhiepiscot al Tomisului.

Sărbătoarea de Florii a început cu o scurtă procesiune la Constanța, ÎPS Teodosie, Clerul și credincioșii, purtând în mână ramuri de salcie au înconjurat catedrala, amintind astfel de intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim.

Slujba se desfășoară în aer liber, în altarul de vară amenajat la Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Constanța.

La Constanța au existat și incidente până la această oră. Jandarmii au intrat printre credincioși și le recomandă celor care nu poartă masca de protecție să o facă. Sunt si persoane care au refuzat să poarte mască la slujbă.

În toată țara au fost luate măsuri speciale, spre exemplu la Constanța, circulația a fost restricționată în jurul catedralei, pentru autoturisme, pentru că se așteaptă ca un număr tot mai mare de credincioși să sosească până la finalul slujbei.

ÎPS Teodosie, 20 de ani de la întronizarea ca Arhiepiscop al Tomisului

În ziua de Florii, în 2001, ÎPS Teodosie a fost întronizat ca Arhiepiscop al Tomisului. ÎPS Teodosie a înconjurat Catedrala Sf. Petru și Pavel din Constanța, iar ulterior a început săvârșirea slujbei de Florii, în altarul de vară, amenajat în curtea Catedralei.

În ultimul an, ÎPS Teodosie a criticat în nenumărate rânduri măsurile sanitare impuse de autorități, în vederea combaterii pandemiei.

"Noi ne vom strădui să ne facem slujba spre a bucura oamenii, spre ai face să simtă sărbătoarea cea mai mare a creștinătății de la care ne vine și Sfânta Lumină de la Ierusalim și toți creștinii ortodocși vor avea acces la această sfântă lumină din toate locurile, încât așteptăm niște sărbători tihnite cum am avut nădejde și mereu am încredințat pe credincioșii noștri, că nu vom avea probleme de sfintele Paște.

Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile noastre. I-am îndemnat pe toți să ne rugăm. Noi nu putem fi despărțiți de poporul credincios. Noi suntem păstori câtă vreme cât avem poporul credincios împreună cu noi", a spus ÎPS Teodosie, înainte de Florii, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Constanța ÎPS Teodosie Florii slujba
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close