Antena 3 CNN Actualitate Religie ÎPS Teodosie, despre regulile de Paşte: Conducătorii au devenit realiști. Noi nu putem fi despărţiţi de poporul credincios

ÎPS Teodosie, despre regulile de Paşte: Conducătorii au devenit realiști. Noi nu putem fi despărţiţi de poporul credincios

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a comentat în cadrul emisiunii "Decisiv" de la Antena 3 acordul semnat între președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi Biserică privind regulile de Paşte.

ÎPS Teodosie, despre regulile de Paşte: Conducătorii au devenit realiști. Noi nu putem fi despărţiţi de poporul credincios
de Claudia Popovici    |    21 Apr 2021   •   17:35

Românii nu vor fi nevoiți să completeze declarația pe propria răspundere în Noaptea de Înviere, după cum a precizat președintele Klaus Iohannis care a subliniat respectarea în continuare a măsurilor sanitare de protecție.

Întrebat ce i-a convins pe conducătorii statului să ajungă la concluzia că nu trebuie să se amestece în treburile şi modul în care se desfășoară activitățile religioase, ÎPS Teodosie a spus că guvernanţii au devenit mai realişti.

„Eu cred că au devenit realiști au vorbit după constituție cu respect cu toată grija să nu fie vreun amestec în slujba Învierii și sunt încântat de modul cum a vorbit domnul președinte. Este o diferență față de anul trecut s-au învățat până acum destule.

Marți, Cancelaria Sfântului Sinod a aprobat îndrumările privind slujbele care vor fi săvârșite în perioada dintre sâmbăta Floriilor și sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, în condițiile stării de alertă. Respectarea regulilor de protecție va fi asigurată de voluntari, iar Sfânta Lumină va veni de la Ierusalim, conform tradiției.

„Noi nu putem fi despărțiți de poporul credincios”

„Noi ne vom strădui să ne facem drujba spre a bucura oamenii, spre ai face să simtă sărbătoarea cea mai mare a creștinătății de la care ne vine și Sfânta Lumină de la Ierusalim și toți creștinii ortodocși vor avea acces la această sfântă lumină din toate locurile, încât așteptăm niște sărbători tihnite cum am avut nădejde și mereu am încredințat pe credincioșii noștri, că nu vom avea probleme de sfintele Paște.

Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile noastre. I-am îndemnat pe toți să ne rugăm. Noi nu putem fi despărțiți de poporul credincios. Noi suntem păstori câtă vreme cât avem poporul credincios împreună cu noi", a spus ÎPS Teodosie.

„Domnul președinte este acum cu adevărat cel care ne respectă și pe noi”

„Sunt bucuros de această inspirație și concordanță între ceea ce este sărbătoarea și ceea ce a simțit conducerea țării noastre, între un mod atât de fericit. Vreau să mulțumesc lui Dumnezeu că ne-a ascultat rugăciunea și a tuturor credincioșilor și preoților și monarhilor noștri, încât domnul președinte este acum cu adevărat cel care ne respectă și pe noi cum se cuvine", a mai subliniat ÎPS Teodosie.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie Paste Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close