Antena 3 CNN Actualitate Șobolanii au pus stăpânire pe Capitală! Dr. Carmen Dorobăț, despre bolile grave trasmise de rozătoare

Șobolanii au pus stăpânire pe Capitală! Dr. Carmen Dorobăț, despre bolile grave trasmise de rozătoare

Carmen Dorobăț, medic primar infecționist Spitalul de Boli Infecțioase Iași, a explicat în cadrul emisiunii "În fața Națiunii" de la Antena 3, despre bolile grave transmise de rozătoare.

Șobolanii au pus stăpânire pe Capitală! Dr. Carmen Dorobăț, despre bolile grave trasmise de rozătoare
de Iulia Gorgorin    |    18 Iun 2021   •   20:57

Șobolanii au pus stăpânire pe Capitală. După ce au ros cablurile din zona Unirii și au reușit să dea peste cap traficul din centrul Bucureștiului, alţi şobolani au fost surprinşi pe raftul unui magazin alimentar din Sectorul 1.

Rozătoarele se înmulțesc de la o zi la alta, totul pe fondul lipsei deratizării pe care Primăria Capitalei nu a demarat-o la timp, dar și din cauza munților de gunoie neridicate de pe străzi.

Deși par inofensivi, șobolanii atacă atât oamenii cât și alte animale, iar mușcătura poate fi extrem de periculoasă.

Carmen Dorobăț, medic primar infecţionist, a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii "În fața Națiunii"de la Antena 3, despre bolile grave transmise de șobolani. 

Dr. Carmen Dorobăţ: "Leptospiroza poate să ducă la deces"

"Prezența acestor rozătoare determină o boală foarte gravă care se numește leptospiroză și care poate să ducă la deces, pentru că afectează și ficatul și rinichiul și inima. Poate această mușcătură, la șobolanii agresivi, să ducă la suprainfecții cu flegmoane deosebit de grave, cu zone de necroză și fasceita necrozantă, o infecție gravă care duce la necroza straturilor superficiale de mușchi și piele, deloc ușoare, iar rozătoarele acestea aduc pe lângă ele și purici, în special în acest decor meteorologic umed și cald. 

(...) Am putea vorbi și despre un alt tip de epidemie, cateogoric. În special când vorbim despre aglomerările urbane, cum este Bucureștiul, unde te aștepți să fii în siguranță maximă, fiind o capitală europeană. Trebuie luate de urgență măsuri în acest sens să nu populăm spitalele de boli infecțioase cu alte patologii pe care nu le-am întâlnit în generația noastră și de mult au apus", a spus Carmen Dorobăţ, medic infecţionist.

Primii șobolani, surprinși în zona teraselor din Herăstrău

Actrița Monica Davidescu a postat o fotografie pe o rețea de socializare, în care se pot observa mai multe rozătoare, lângă câteva caserole goale de mâncare.

„Așa ceva!!!! Azi în Bucuresti, zona teraselor Herăstrău.

Dezinsecția în București a întârziat doar 3 luni.

Care e timpul de gestație la șobolani? Ca să știu cu cât înmulțesc”, a scris Monica Davidescu alături de fotografia în care a surpins șobolanii.

Așa ceva!!!! Azi in Bucuresti, zona teraselor Herastrau.? Dezinsectia in Bucuresti a intarziat doar 3 luni. ? Care e timpul de gestatie la sobolani? Ca sa stiu cu cat inmultesc.? #noulBucuresti

Posted by Monica Davidescu on Friday, 4 June 2021

Sute de persoane au reacționat la postarea sa de pe Facebook, unele dintre ele împărtășind aceleași experiențe pe străzile din Capitală.

„Colcăie mizeria prin tot sectorul lui Clotilde”, a scris o persoană.

Altcineva a afirmat că este vorba despre o contaminare generală a Bucureștiului.

„Erau și anii trecuți în zona Unirii, pe lângă poduri, de ți-era frică să treci pe lângă marginea cu iarbă și tufe, unde viețuiau cu zecile (vizavi de Centrul Vechi și vizavi de magazinul Unirea, în zona teraselor noi, ori pe celălalt mal). E o contaminare generală”.

Imagine revoltătoare: Doi șobolani iau prânzul în rafturile cu produse de panificație

O imagine revoltătoare a fost fost făcută publică de liberalul Adrian Moraru.

Acesta a postat pe Facebook o fotografie în care apar doi șobolani în raftul unui magazin alimentar.

"Șobolani în magazine. În Sectorul 1. În Capitala CapitaleiI!!!! Romprest NU este un operator pe care să îl doresti. Însă nu așa se soluționează conflictul cu ei. Cu toate astea până unde acceptăm să ne ducă în mizerie și boli USR Sector 1? Chiar trebuie să dăm foc la țară ca să ne arate ei că lupta cu "mafia"?", a scris Adrian Moraru.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close