Antena 3 CNN Actualitate Social Accidente în lanț pe A2: 23 mașini implicate, cinci persoane la spital. Poliția: CNADNR va fi amendată. CNADNR: ANM nu a anunțat că ninge

Accidente în lanț pe A2: 23 mașini implicate, cinci persoane la spital. Poliția: CNADNR va fi amendată. CNADNR: ANM nu a anunțat că ninge

Accidente în lanț pe A2: 23 mașini implicate, cinci persoane la spital. Poliția: CNADNR va fi amendată. CNADNR: ANM nu a anunțat că ninge
Sursa foto: Foto: Facebook / Departamentul pentru Situații de Urgență
de M.Z.    |    16 Noi 2016   •   13:26

UPDATE 14.20 - Administratorii autostrăzilor A1, A2 şi Centurii Capitalei au fost amendaţi de poliţişti după accidentele produse din cauza poleiului, în care au fost implicate zeci de maşini şi mai multe persoane au fost rănite, cinci fiind duse la spital.

Potrivit Poliţiei Române, în urma accidentelor care au avut loc miercuri dimineraţă, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, autostrada A2 Bucureşti – Constanţa şi pe Drumul Naţional Centura Capitalei, au fost date opt amenzi administratorilor acestor drumuri, în valoare totală de 30.875 de lei, informează News.ro.

Trei amenzi au fost date de Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale administratorilor autostrăzilor A1 şi A2. Alte trei sancţiuni au fost date de Poliţia Ilfov, dintre care una pentru administratorii autostrăzilor A1 şi A2 şi una pentru administratorul Centurii Capitalei.

Administratorul Drumului Naţional Centura Capitalei a mai primit o amendă de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa şi o alta de la Poliţia Capitalei.

Administratorii acestor drumuri au fost amendaţi în baza prevederilor OUG 195/2002, potrivit cărora constituie contravenţii şi se sanctionează cu amenda prevăzută în clasa a cincea de sancţiuni „neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public, pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare”.

UPDATE 13.26 - În timp ce Poliția amendează CNADNR, pentru că nu a intervenit din timp cu material antiderapant, Compania de autostrăzi dă vina pe cei de la Meteo, pentru că nu au anunțat că va ninge.

”Nu am fost la fața locului, vom verifica dacă s-a intervenit sau nu”, a spus directorul adjunct al CNADNR, Cristian Andrei, miercuri, la Antena 3.

”Compania nu are nicio justificare pentru că nu a intervenit. Cei care conduc acum sunt neprofesioniști”, a spus Florin Dascălu, fost director de întreținere la CNADNR.

În prezent, jumătate din țară nu are contracte de deszăpezire, potrivit lui Dascălu.

UPDATE 11.07 - Traficul rutier a fost reluat pe A2, în zona unde au avut loc accidentele în lanț.

UPDATE 10.10 - Reprezentanţii ANM spun că, în contractul cu CNADNR, există praguri meteorologice care trebuie anunţate, pentru a se lua măsuri de siguranţă, iar aceste informaţii au fost transmise Companiei de drumuri şi autostrăzi în cursul zilei de marți.

Astfel, CNADNR va fi amendată, pentru că nu a intervenit din timp cu material antiderapant, spune Poliţia.

Șoferii implicați în accidente au spus că de dimineață nu existau pe autostradă panouri de avertizare pentru polei.

Potrivit martorilor, după producerea accidentului o mașină a venit la locul carambolului pentru a împrăștia nisip de autostradă. Măsurile nu au fost luate însă din timp.

UPDATE 09.05 - Un elicopter SMURD intervine pentru salvarea unei persoane rănite în acest accident în lanț. Victima este în stare foarte gravă.

În total, au fost opt accidente în lanț pe Autostrada Soarelui din cauza poleiului.

Opt tamponări au avut loc până la aceasta oră, fiind implicate 23 mașini.  

UPDATE 09.00 - Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi vizibilitate scăzută în trafic, valabile în următoarele ore, pe raza judeţelor Gorj, Vâlcea, Teleorman şi Giurgiu. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în judeţele atenţionate se va semnala ceaţă, fenomen ce va determina scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Ceaţa va persista local şi pe drumurile naţionale şi europene aferente judeţelor Gorj şi Vâlcea.

UPDATE 08.54 - Patru persoane rănite în accidentul care a avut loc miercuri dimineaţă pe Autostrada A2 au fost transportate la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” şi la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Capitală, potrivit unor surse medicale, citate de agerpres.ro.

Două sunt transportate la ”Sfântul Pantelimon” şi două la ”Bagdasar Arseni”.

Circulația în zonă este blocată.

----------------------------

Știrea inițială 08.04

Un accident în lanț s-a produs miercuri dimineaţă, la intrarea în Capitală pe Autostrada A2, și, din primele informații, 17 autoturisme sunt implicate în carambol.

Un număr de 22 de persoane sunt consultate de medici, iar trei vor fi transportate la spital. Cinci ambulanțe SMURD sunt la fața locului.

Accidentul rutier ar fi avut loc din cauza poleiului de pe Autostrada Soarelui, din primele informații.

Infotrafic a emis în această dimineață, în jurul orei 6, o informare potrivit căreia sunt porțiuni cu polei pe A2, iar șoferii erau sfătuiți să circule cu grijă.

Pe 5 noiembrie, un alt accident în lanț s-a produs tot pe A2, în apropiere de Lehliu

În accidentul în lanţ au fost implicate cel puţin de 20 autovehicule, patru persoane și-au pierdut viața și 50 au fost rănite.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close