Antena 3 CNN Actualitate Social Robert Niţu, activist de mediu, după ce atacatorii săi au fost pedepsiţi blând de instanţă: "În faţa infractorilor nu avem nicio șansă"

Robert Niţu, activist de mediu, după ce atacatorii săi au fost pedepsiţi blând de instanţă: "În faţa infractorilor nu avem nicio șansă"

„Noi, ca şi cetăţeni în faţa infractorilor nu avem nicio șansă. Voi merge la CEDO", spune activistul buzoian Robert Nițu după ce a aflat că cei care l-au bătut de faţă cu poliţiştii au scăpat definitiv de pușcărie.

Robert Niţu, activist de mediu, după ce atacatorii săi au fost pedepsiţi blând de instanţă: "În faţa infractorilor nu avem nicio șansă"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    21 Feb 2022   •   17:12

Indivizii care au pus în pericol zeci de persoane într-o urmărire ca în filme ca să-l prindă şi să îl bată sub privirile neputincioase ale poliţiştilor pe un activist de mediu au scăpat definitiv de pușcărie

Aceștia au primit pedepse cu suspendare şi despăgubiri totale de 2.000 de euro. Mai mult, victima trebuie să achite şi cheltuieli de judecată.

Reamintim că activistul buzoian Robert Nițu a fost bătut de faţă cu poliţiştii cărora le-a cerut ajutorul.

"A fost un experiment total din partea mea. Am deschis o cutia a Pandorei despre ineficacitatea Poliţiei Române şi iată acum ce face justiția în astfel de cazuri.

Sunt convins că astfel de sentinţe sunt pe bandă rulantă în România. Adică, noi ca şi cetăţeni în faţa infractorilor nu avem nicio șansă.

În acest moment oriunde m-aş duce şi oricine poate să îmi dea pumni în cap pentru că este conștient că este la prima abatere şi nu i se va întâmpla nimic.

O să merg la CEDO cu acest dosar. Să vedem ce părere are şi comunitatea internațională despre chestii din astea, că ești bătut, ești terminat şi infractorilor nu li se întâmplă mai nimic", a spus Robert Nițu pentru Antena 3. 

"Mi-au furat telefonul cu violenţă şi l-au distrus, să nu cumva să apară în spaţiul public imaginile cu chermeza primarului"

Activistul de mediu, Robert Niţu, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre bătaia  de la primar.

"Primarul din Vadu Paşii m-a lovit, Firon Gheorghe, alături de mâna sa dreaptă, consilierul Ion Dragu şi cu alţi indivizi pe care nu prea îi cunosc, dar am înţeles că sunt funcţionari în cadrul primăriei Vadu Paşii.

Robert Niţu: "Am făcut plângere, nu s-a întâmplat absolut nimic"

Nu este vorba numai de bătaie, este practic vorba şi de o deposedare a telefonului meu prin violenţă, deposedare care în toată lumea asta civilizată, în toate legile, asta înseamnă că este tâlhărie.

Adică nu mi-au furat telefonul. Mi-au băgat mâna în buzunar, mi l-au sustras şi eu nu păţit nimic. Practic mi l-au furat cu violenţă, adică mi l-au furat şi mi l-au distrus să nu cumva să apară în spaţiul public imaginile cu chermeza primarului, unde ştiţi foarte bine că era pandemie şi aceste lucruri sunt interzise şi bineînţeles că sunt sancţionate şi de opinia publică.

 Activistul buzoian a mai fost agresat şi luna trecută

Nițu Robert Gabriel a mai fost agresat luna trecută, de trei bărbați, niște comercianți de pui vii din comuna buzoiană Cernătești. 

Aceștia l-au urmărit în trafic, i-au spart geamul mașinii și s-au năpustit asupra lui în timp ce forțele de ordine se aflau la câțiva metri distanță. 

Potrivit presei locale, conflictul a izbucnit după ce Nițu Robert a încercat să prezinte publicului și autorităților comercializarea ilegală a puilor vii.

×
Subiecte în articol: Niţu Robert activist de mediu CEDO
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close