Antena 3 CNN Actualitate Social Acuzaţii extrem de grave în cazul de la Timişoara, unde doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, după o acţiune de deratizare

Acuzaţii extrem de grave în cazul de la Timişoara, unde doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, după o acţiune de deratizare

Acuzaţii extrem de grave în cazul de la Timişoara, unde doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, după o acţiune de deratizare
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
de S.T.    |    18 Noi 2019   •   16:14

Acuzaţii extrem de grave în cazul de la Timişoara, unde doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, după o acţiune de deratizare.

Tatăl unuia dintre copii susţine că nu au fost avertizaţi că în clădire urmează să aibă loc astfel de tratamente chimice, iar numărul celor care s-au simţit rău este mult mai mare.

200 de apartamente sunt evacuate la această oră, iar toţi locatarii sunt duşi, preventiv, la spital.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, în direct la Antena 3, că oamenii vor reveni acasă abia după ce se va stabili că nu mai există niciun pericol.

Pe casa scării între etajele 3 şi 4 s-a constatat prezenţa slabă a unei substanţe neurotoxice. La unele apartamente s-a înregistrat un nivel slab al substanţei, dar la altele un nivel mediu. În procesul verbal făcut de firma care a făcut deratizarea s-a constatat că s-au folosit mai multe substanţe. Activitatea desfăşurată de firmă pe 14 noiembrie a fost realizată în baza unui acord cu asociaţia de proprietari. Nu s-au folosit substanţe radioactive. Nivelul cel mai ridicat de substanţe a fost identificat la nivelul etajelor 3 şi 4. 

„Am luat măsura evacuării imobilului, transportul persoanelor către spitale şi continuarea ventilării spaţiilor afectate”, au transmis reprezentanţii ISU. 

„S-a mai identificat două locaţii în Timişoara unde s-a mai făcut această deratizare, dar momentan nu avem indicii că acolo ar fi alte victime. Se iau măsuri pentru ventilarea acelor spaţii. Este vorba de două unităţi de alimentaţie publică, un club şi un restaurant. Momentan am identificat cantitativ substanţele folosite, vom vedea alte rezultate în ancheta ulterioară. Astăzi s-a identificat o substanţă neurotoxică, nivel slab pe etajul 4, nivel mediu pe etajul 3”, au mai spus cei de la ISU Timiş. 

„Locatarii vor fi transportaţi la locurile de cazare pe care le vom verifica din punct de vedere sanitar. În legislaţie se menţionează anunţarea populaţiei”, au transmis şi cei de la DSP Timiş. 

×
Subiecte în articol: deratizare copii
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close