Antena 3 CNN Actualitate Evacuare de urgență după o dezinsecție la un bloc din Timișoara. Trei persoane au murit, printre care și doi copii

Evacuare de urgență după o dezinsecție la un bloc din Timișoara. Trei persoane au murit, printre care și doi copii

Evacuare de urgență după o dezinsecție la un bloc din Timișoara. Trei persoane au murit, printre care și doi copii
18 Noi 2019   •   14:23

Caz extrem de grav în Timișoara! Doi copii, printre care unul de doar zece zile, și mama unuia dintre ei au murit în acest weekend, după ce în blocul în care locuiau a avut loc o acțiune de dezinsecție. 

Alți doi copii și trei adulți din același bloc sunt la spital și sub tratament.

Citiți și: Acuzaţii extrem de grave în cazul de la Timişoara, unde doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, după o acţiune de deratizare

La faţa locului s-a deplasat inclusiv o echipă de Cercetare Biologică, Radiologică şi Nucleară a ISU Timiş.

UPDATE - Pe casa scării între etajele 3 şi 4 s-a constatat prezenţa slabă a unei substanţe neurotoxice. La unele apartamente s-a înregistrat un nivel slab al substanţei, dar la altele un nivel mediu. În procesul verbal făcut de firma care a făcut deratizarea s-a constatat că s-au folosit mai multe substanţe. Activitatea desfăşurată de firmă pe 14 noiembrie a fost realizată în baza unui acord cu asociaţia de proprietari. Nu s-au folosit substanţe radioactive. 

Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul de Interne  -  "A fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență de către subprefectul județului Timiș. Sunt întrunite acolo toate autoritățile care au legătură cu această temă. ISU a trimis echipe de investigare care pot să constate dacă există substanțe toxice. Și din alte județe au fost trimise echipaje care să ajute echipajul de la Timișoara. Decizia înaintea Comitetului care a fost raportată către noi e că cu două microbuze și cu un echipaj de prim-ajutor se face evacuarea celor care se află în acest moment în bloc pentru investigații. Acestea sunt măsurile care sunt luate acum. Vrem să aflăm cum au ajuns cei doi copii și doamna care a decedat, unde au avut contacte și vom vedea cu ce rezultate vor veni colegii care investighează zona. Chestia cu deinfecția sau deratizarea nu știu dacă s-a confirmat încă. Nu vrem să speculăm până nu avem concluzii definitive. Aștept să fiu sunat să mi se spună care sunt concluziile. Suntem în contact și cu cei de la Ministerul Sănătății. Trebuie luate măsurile necesare". 

Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt DSP Timiș - "În data de 18 noiembrie, în jurul orei 11, am fost anunțați de către Serviciul de Ambulanță Timiș despre solicitarea ambulanței pentru persoane domiciliate în Timișoara, strada Miorița, nr. 8, etajul 4, mai multe apartamente, persoane care prezentau tulburări digestive și dintre care trei au decedat după internare. Menționăm că persoanele decedate sunt un adult de 29 de ani, un copil de 9 zile și unul de 3 ani. DSP Timiș s-a autosesizat, a contactat Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, constituind o echipă mixtă, formată din reprezentanți ai ambelor instituții, care s-au deplasat la adresa respectivă. Până la această oră s-a concluzionat faptul că la etajul patru al imobilului a fost efectuată o operațiune de dezinsecție, deratizare. A fost contactat administratorul asociației în vederea prezentării proceselor verbale de deratizare cu substanțele utilizate. La această oră controlul este în desfășurare". 

Florin Crișan, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Timiș - „15 apeluri au fost începând de sâmbătă, de la ora 8.00 dimineața, de la aceeași adresa. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus că ar fi fost înecat cu lapte. Apoi, un al doilea copil de trei ani a murit și acum și mama acestuia din urmă. Nu se știe exact cauza, așteptăm rezultatul autopsiei". 

×
Subiecte în articol: Timisoara bloc copii
Parteneri
Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină! 35 de județe vizate
x close