Antena 3 Actualitate Social Al cincilea pacient infectat cu acinetobacter la Institutul Marius Nasta a murit

Al cincilea pacient infectat cu acinetobacter la Institutul Marius Nasta a murit

27 Feb 2019   •   18:02
Al cincilea pacient infectat cu acinetobacter la Institutul Marius Nasta a murit

A cincea persoană infectată cu acinetobacter la Institutul Marius Nasta din Capitală a murit miercuri, arată Beatrice Mahler, managerul instituţiei medicale.

Pacienta, care avea 78 de ani şi era internată pe secţia de terpie intensivă a făcut stop cardiac, a completat medicul pneumolog, adăugând că nu a răspuns la manevrele de resuscitare. Potrivit managerului Beatrice Mahler, focarul de infecţie a fost declarat pe 9 februarie, când a fost declanşată ancheta epidemiologică.

„Toate foile din terapie intensivă sunt verificate de epidemiologi. În Institutul Marius Nasta mor mulţi pacienţi şi mor pentru că au patologie complicată, sunt 60% pacienţi din afară, sunt veniţi prin transfer. În acest moment avem 5 pacienţi cu acinetobacter, din care 3 au murit şi doi sunt în stare foarte gravă. La patologia asociată pe care o au, din punctul meu de vedere, decesele nu puteau fi evitate”, a explicat Beatrice Mahler, scrie Adevarul.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close