Antena 3 CNN Actualitate Social Al doilea pădurar ucis în România, în decurs de o lună. Sindicatele cer legi care să-i protejeze

Al doilea pădurar ucis în România, în decurs de o lună. Sindicatele cer legi care să-i protejeze

Al doilea pădurar ucis în România, în decurs de o lună. Sindicatele cer legi care să-i protejeze
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Oct 2019   •   12:52

Liviu Pop, bărbatul ucis miercuri seara, într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, este al doilea pădurar omorât în România, în decurs de o lună.

Potrivit Romsilva, în urmă cu o lună, un alt pădurar, Răducu Gorcioaia, angajat al Ocolului Silvic Paşcani, din cadrul Direcţiei Silvice Iaşi, a fost ucis de trei persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori.

Greenpeace România: „Fenomenul tăierilor ilegale a scăpat de sub control”

În afară de cele două crime odioase, de la începutul anului și până acum alți 16 pădurari au fost agresați la locul de muncă de hoții de lemne.

"Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva s-au menţinut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale şi preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice. De la începutul acestui an s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar între 2014 şi 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite", se menţionează în comunicatul Romsilva.

În 24 septembrie, Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva organizat o acţiune de protest prin care solicită elaborarea de legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic. 

“Se solicită Parlamentului şi Guvernului României să elaboreze legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic, având în vedere creşterea presiunii asupra pădurii şi intensificarea cazurilor de agresiune de o violenţă fără precedent asupra personalului silvic”, spuneau sindicaliştii.

Citește și:

Cine era pădurarul din Maramureș care a fost executat în stilm mafiot. Reacția Romsilva

Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre pădurarul executat în stil mafion: Legea se aplică

×
Subiecte în articol: Romsilva liviu pop
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close