Antena 3 CNN Actualitate Greenpeace România, apel la autorități după ce un alt pădurar a fost ucis de hoții de lemne: „Fenomenul tăierilor ilegale a scăpat de sub control”

Greenpeace România, apel la autorități după ce un alt pădurar a fost ucis de hoții de lemne: „Fenomenul tăierilor ilegale a scăpat de sub control”

Greenpeace România, apel la autorități după ce un alt pădurar a fost ucis de hoții de lemne: „Fenomenul tăierilor ilegale a scăpat de sub control”
Sursa foto: Foto: pixabay
17 Oct 2019   •   12:28

Greenpeace România atrage atenția că fenomenul tăierilor ilegale a scăpat de sub control și mai face o victimă, la Maramureș, unde un pădurar a fost ucis miercuri seara într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori.

Activiștii susțin că în lipsa unui sistem automat de monitorizare, doar înarmarea pădurarilor nu va rezolva situația. 

”Fenomenul tăierilor ilegale a scăpat de sub control și face încă o victimă! În lipsa unui sistem automat de monitorizare (SUMAL-ul amânat de atâția ani de Ministerul Apelor și Pădurilor - România), doar înarmarea pădurarilor nu va rezolva situația. Hoții se vor înarma la rândul lor, dacă n-au făcut-o deja, și vom ajunge ca în Vestul Sălbatic. Crima de mai jos s-a întâmplat în Maramureș, județul cu cele mai multe cazuri de tăieri ilegale din ultimii 30 de ani, cu cele mai multe dosare penale în desfășurare și unde grupările mafiote sunt bine cunoscute pentru încrengăturile lor cu autoritățile locale și centrale”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Greenpeace România.

 

Citește și:

Cine era pădurarul din Maramureș care a fost executat în stilm mafiot. Reacția Romsilva


Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre pădurarul executat în stil mafion: Legea se aplică
 

 

×
Subiecte în articol: Greenpeace
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close