Antena 3 CNN Actualitate Social Amendă de 2.500 de lei pentru românii neatenţi care merg la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei: "Polițiștii locali o aplică"

Amendă de 2.500 de lei pentru românii neatenţi care merg la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei: "Polițiștii locali o aplică"

Românii neatenţi care merg la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei pot pleca de acolo cu amenzi de până la 2.500 de lei, atenţionează Primăria Sectorului 6. 

Amendă de 2.500 de lei pentru românii neatenţi care merg la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei: "Polițiștii locali o aplică"
Sursa foto: Ciprian Ciucu/Facebook
de Georgiana Adam    |    30 Noi 2022   •   12:22

"Un sigur lucru trebuie avut în vedere: transportul până la destinație! Lăsați mașinile acasă! Nu sunt locuri de parcare suficiente în zonă, iar cine încalcă regulile este aspru sancționat!

În Sectorul 6, nu se parchează pe spațiul verde! 

Este important de știut pentru cei care locuiesc în alte zone ale Capitalei și chiar în alte județe și vin la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei", se arată într-un comunicat de presă, transmis de Primăria sectorului 6.

Citeşte şiCât costă un brad de Crăciun. Valul de scumpiri nu a ocolit nici decoraţiunile de Sărbători

Amenda, în acest caz, este cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei, în funcție de masa autovehiculului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Polițiștii locali o aplică. Au făcut-o și în primele trei zile de West Side Christmas Market, când mulți nu au ținut cont de recomandarea de a folosi mijloacele de transport în comun și au parcat pe oriunde: pe spațiul verde, pe carosabil, pe trecerile de pietoni, pe trotuare și chiar în stațiile STB", se arată în comunicatul de presă.

Primarul Ciprian Ciucu: "La astfel de evenimente, peste tot în lume, se ajunge mult mai bine cu transportul public"

Și primarul sectorul 6, Ciprian Ciucu, face apel către vizitatorii care vor merge la Târgul de Crăciun, în ce priveşte transportul.

"Fac apel la vizitatorii târgului să vină cu metroul, deoarece există stație fix la Parcul Drumul Taberei, cu tramvaiul 41, care lasă călătorii în buza parcului, sau cu autobuzele și troleibuzele. 

Cei care aleg să vină cu mașina personală trebuie să știe că, dincolo de faptul că vor aglomera zona, vor pierde mai mult timp în trafic și vor avea mai puține ore la dispoziție pentru a le petrece la târg. Locurile de parcare publice sunt limitate în zonă, iar cele rezidențiale sunt deja atribuite.

La astfel de evenimente, peste tot în lume, se ajunge mult mai bine cu transportul public!

În sectorul 6, Poliția Locală are toleranță zero pentru parcatul pe spațiul verde, ceea ce au aflat deja vizitatorii din afara Sectorului 6, neobișnuiți cu acest lucru în sectoarele sau localitățile lor", a transmis edilul.

"West Side Christmas Market" este deschis de luni până vineri, între orele 12:00 și 22:00. 

Pe 30 noiembrie și 1 decembrie, târgul de Crăciun din Drumul Taberei va fi deschis între orele 12:00 și 23:00. Accesul este gratuit.

Până pe 27 decembrie, vizitatorii vor avea parte de ateliere pentru copii și adulți, spectacole de lumini, dar şi de alte experienţe magice.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close