Antena 3 CNN Actualitate Social Angajaţii preferă să lucreze de acasă, deşi starea de alertă a încetat

Angajaţii preferă să lucreze de acasă, deşi starea de alertă a încetat

Ne întoarcem la birou sau continuăm să lucrăm de acasă, aceasta este întrebarea pe care şi-o pun cei mai mulţi dintre angajaţi dar şi angajatori, pentru că încetarea stării de alertă vine cu modificări pentru toată lumea.

Angajaţii preferă să lucreze de acasă, deşi starea de alertă a încetat
Sursa foto: Antena 3
de Mara Maer    |    16 Mar 2022   •   20:32

În cei doi ani de pandemie, munca de acasă a devenit o normalitate, iar flexibilitatea rămâne răspunsul companiilor mari chiar şi după relaxarea restricţiilor.

"Sinceră să fiu nu cred că m-aş mai fi simţit confortabil să vin la birou în fiecare zi. Oamenii nu vor să se mai întoarca cu totul la birou de la 9 la17 lipiţi de biroul lor. Avem colegi care s-au bucurat foarte tare să vină la birou, pentru că ai nevoie de socializare", spune Elena Ungureanu - angajat.

Pentru a evita un alt val de demisii companiile vor opta ca angajatul să poată alege momentul în care va veni la birou, fără a fi nevoie să revină la programul de 8 ore la birou.

"În companie, deşi starea de alertă s-a schimbat, noi vom avea aceeaşi abordare, o abordare flexibilă. Cred că e necesara o interacţiune la birou. Am avut angajaţi care in momentul în care s-a anuntat eliminarea straii de alerta au venit a doua zi la birou", spune Marius Ciurariu- director resurse umane.

În medie angajaţii şi-ar dori să lucreze în regim de telemuncă între două şi trei zile.

Pandemia a dus la relaxarea programului de muncă, iar mulţi dintre cei care au lucrat de acasă optează în continuare pentru acest lucru.

Odată cu încetarea stării de alertă multe companii îşi vor readuce angajaţii în birou, pentru cei care refuză încă şi aleg flexibiitatea, contractul de muncă se poate modifica cu acordul ambelor părţi printr-un act adiţional.

După un studiu postat de EUROSTAT, în perioada pandemiei 2,5% dintre români au lucrat de acasă, România fiind penultima ţară din Uniunea Europeană care a pus în practică telemunca.
 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close