Antena 3 CNN Actualitate Social Asociația care schimbă destinul familiilor nevoiașe. Numărul faptelor bune crește de la o zi la alta

Asociația care schimbă destinul familiilor nevoiașe. Numărul faptelor bune crește de la o zi la alta

O bucovineancă din Gura Humorului a decis să schimbe soarta comunităţii în care trăieşte. Adriana Crăiuţ a înfiinţat o asociaţie care, de trei ani de zile, ajută familii nevoiaşe, bătrâni ai numănui, mame singure cu copii mici şi, în general, pe oricine are nevoie de un ajutor urgent.

Asociația care schimbă destinul familiilor nevoiașe. Numărul faptelor bune crește de la o zi la alta
Sursa foto: Antena 3
de Diana Ionescu    |    17 Iul 2020   •   15:50

Campaniile se desfăşoară pe durata întregului an, indiferent că e Crăciun, Paşte sau o zi ca oricare alta. Iar numărul voluntarilor creşte de la o lună la alta odată cu numărul faptelor bune. Fondatoarea asociației „Donează Gura Humorului”, Adriana Crăiț, a vorbit la „Eroul zilei” despre faptele bune pe care le face împreună cu asociația pe care a înfințat-o. 

„Totul a început în 2015, cân l-am cunoscut pe Bogdan Tănase. Era venit la Gura Humorului cu copii și am fost foarte impresionaată de tot ceea ce face el pentru ei și atunci mi-am spus că pot ajuta și eu la rândul meu. De atunci în fiecare an aduc la Gura Humorului toți copii înainte de finalizarea caselor”, a povestit Adriana. 

În perioada pandemiei s-a lucrat intens. Familile nevoiașe au primit alimentele esențiale

Perioada pandemiei a fost una cât se poate de ocupată: „În perioada pandemiei am avut o acțiune cu voluntarii din oraș, am făcut cumpărături pentru bătrâni și familile care nu au dorit să se expună. Pe lângă lista lor de cumpărături, noi le-am oferit și alimente de bază din partea asociației”, a mai spus Adriana.  

„La fiecare caz cer ajutorul pe grup și cine este dispus și disponibil ne ajută. Sunt foarte multe cazuri la care am participat, nici nu le-am numărat. Sunt cazuri multe care m-au impresionat. Cazul meu de suflet este bunica Maria, o bătrână pe care am găsit-o acum 3 ani. Avea o pensie foarte mică și era imobilizată la pat, nu avea cine să-i facă cumpărături, să o ajute. Noi i-am găsit un însoțitor, primește zilnic mâncare de la restaurant. O dată pe săptămână îi ducem fructe. Ea este bunica de care eu am trăit departe și care din păcate nu mai este printre noi”, a mărturisit fondatoarea asociației „Donează Gura Humorului”

Ajutor pentru familile nevoiașe

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close