Antena 3 CNN Actualitate Social ATENȚIE la înșelăciunea prin metoda ACCIDENTUL! Tudorel Butoi: „Pe asta se bazează escrocii!”

ATENȚIE la înșelăciunea prin metoda ACCIDENTUL! Tudorel Butoi: „Pe asta se bazează escrocii!”

ATENȚIE la înșelăciunea prin metoda ACCIDENTUL! Tudorel Butoi: „Pe asta se bazează escrocii!”
17 Iul 2019   •   13:35

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat într-un interviu pentru DC News, de ce metoda 'accidentul' este atât de actuală și pe ce anume se bazează escrocii atunci când fac portretul victimelor.

„În infracționalitate se merge mereu pe temeiul eficienței. În acest caz, se păstrează modul de operare. 'Accidentul' este o legendă frumos construită. Însă, este credibilă în sensul că se poate întâmpla. Se adresează persoanelor care fac parte din anturajul afectiv al victimei. Ne referim aici la părinți, frați, bunici, soți, care nu au sub control activitatea victimei.  Dar cum ”accidentatul” este în provincie sau în străinătate la muncă această metodă a căpătat noi proporții variate. Nu mai este prezentat doar accidentul auto, ci a apărut și accidentul la locul de muncă. Componenta afectivă, emoțională, este cea care estompează componenta rațională, discernământul. Dacă mintea este estompată în această iederă sufocantă a emoției”, a precizat Tudorel Butoi.

Citește întreaga știre pe DC NEWS

×
Subiecte în articol: Tudorel Butoi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close