Antena 3 CNN Actualitate Social AUR cere Primăriei Capitalei să revină asupra deciziei de a permite desfășurarea ”Bucharest Pride” pe Calea Victoriei

AUR cere Primăriei Capitalei să revină asupra deciziei de a permite desfășurarea ”Bucharest Pride” pe Calea Victoriei

Alianța pentru Unirea Românilor solicită Primăriei Capitalei să revizuiască decizia de a permite desfășurarea ”Bucharest Pride” pe data de 14 august pe Calea Victoriei.

AUR cere Primăriei Capitalei să revină asupra deciziei de a permite desfășurarea ”Bucharest Pride” pe Calea Victoriei
Sursa foto: Hepta
de Viorel Aydan Cioroi    |    10 Aug 2021   •   14:27

Tot AUR a mai solicitat autorităților să se asigure că aceasta manifestație va respecta cu stricteței condițiile legii, fără a sfida bucureștenii sau valorie culturale sau spirituale românești.

"AUR cere Primăriei Municipiului Bucureşti să revină asupra deciziei de a permite desfăşurarea marşului LGBTQ+ pe Calea Victoriei, în data de 14 august, şi să se asigure că această manifestaţie va fi organizată strict în condiţiile legii, fără a sfida societatea românească şi valorile culturale şi spirituale ale cetăţenilor României", se arată în comunicatul AUR.

De asemenea, AUR acuză Primăria Capitalei că ar fi cedat prea ușor în fața unei ”minorități absolute”, care are o atitudine "agresivă" şi "provocatoare".

"Intimidată de atitudinea agresivă şi provocatoare a unor asociaţii din sfera activismului deja politic al LGBT+, Primăria Capitalei a cedat prompt în faţa tuturor pretenţiilor acestor organizaţii cu privire la organizarea marşului Pride de anul acesta.

Astfel, manifestaţia va avea loc sâmbătă, 14 august, pe Calea Victoriei, în condiţii nelegale, sfidătoare şi discriminatorii la adresa întregii societăţi româneşti"

În ce condiţii va fi organizat "Bucharest Pride" 2021

Marșul "Bucharest Pride" se va desfășura pe Calea Victoriei, în 14 august. Numărul maxim de participanți va fi de 500.

De asemenea, reprezentanții Capitalei au cerut asociației ca, pe toată perioada desfășurării marșului, să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars-Cov2.

Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță, dar și contextul pandemic, proiectul „Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august.

Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare. Inițial, Primăria Capitalei a refuzat organizarea marșului din acest an pe Calea Victoriei.

Comisia și-a argumentat refuzul prin pericolele la care s-ar putea expune participanţii, în contextul în care pe Calea Victoriei are loc proiectul "Străzi deschise".

×
Subiecte în articol: aur LGBTQ Bucharest Pride calea victoriei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close