Antena 3 CNN Actualitate Social Avocatul Poporului, despre cazul falsului medic italian: Am cerut informații de la instituții

Avocatul Poporului, despre cazul falsului medic italian: Am cerut informații de la instituții

Avocatul Poporului, despre cazul falsului medic italian: Am cerut informații de la instituții
07 Feb 2019   •   18:41

Avocatul Poporului a anunţat, joi, că va cere clarificări de Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în cazul falsului medic italian.

„Având în vedere informațiile, ne-am sesizat din oficiu cu privire la acest cetățean italian care ar fi exercitat profesia de medic, fără studii de specialitate. Sesizarea vizează posibila încălcare a prevederilor articolelor 34 și 52 din Constituție, privind dreptul la ocrotirea sănătății, respectiv dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică. În vederea clarificării aspectelor semnalate de mass-media, am solicitat relații de la Ministerul Sănătăți, DSP, am solicitat să mi se comunice care sunt cerințele necesare pentru exercitarea funcției, vom verifica dacă există lacune legislative în materie, pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a spus Victor Ciorbea, pentru Antena 3. 

Citește și: Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România

Citește și: Dosar penal in rem în cazul escrocului italian, care a operat în mai multe spitale din România

Un medic fals italian a operat timp de un an de zile cu aviz oficial la cinci clinici din București. Bărbatul, devenit doctor fără să facă măcar liceu şi-a bătut joc de pacienţi şi spitale timp de doi ani”, titra La Stampa, în septembrie 2010.

 

×
Subiecte în articol: Victor Ciorbea medic avocatul poporului
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close