Antena 3 CNN Actualitate Social Bătrână lăsată fără acces la locuința pe care o deţine de peste jumătate de secol, din cauza birocrației

Bătrână lăsată fără acces la locuința pe care o deţine de peste jumătate de secol, din cauza birocrației

O bătrână din judeţul Bacău a rămas fără acces la drumul spre locuinţa sa, din cauza birocraţiei. Totul s-a întâmplat din cauza mai multor încurcături birocratice care au avut loc atât în perioada comunistă, cât şi după. Avocata femeii a anunţat că va deschide un proces la CEDO pentru a rezolva cazul.

de Paul Ciurari    |    Ioana Mircea    |    13 Sep 2023   •   13:18

Victoria Bixade, din judeţul Bacău, a cumpărat locuinţa în anul 1959, iar încă de atunci avea prevăzut un drum care îi asigura accesul către proprietate.

În perioada comunistă, o parte dintre imobilele de la acea adresă au fost trecute pe lista de demolare, dar nu și casa familiei Bixade. După revoluție, unul dintre proprietari a făcut demersuri pentru a își recupera proprietatea, moment în care soții Bixade au trebuit să se judece pentru reconfirmarea drumului de acces, iar instanța le-a dat câștig de cauză.

"Nu am intrat pe altă parte doar pe aici. Au spus să nu mai treceți pe aici că aici e aleea mea. Nu mă pot duce până la poartă", a povestit Victoria Bixade.

Citeşte şi: O bătrână de 84 de ani a ajuns în fața instanței după ce a furat trei pateuri și șase plicuri de cafea | Decizia procurorilor

La începutul anilor 2000 soțul Victoriei a murit, iar în 2011 femeia a vrut să îi lase casa Veronicăi Larion drept moștenire, în schimbul îngrijirii sale pe restul vieții. Nu a observat însă că în actele întocmite de notar pentru cedarea propietăţii nu este trecut şi drumul de acces.

Anii au trecut, iar între vecini au urmat mai multe vânzări succesive de proprietate.

În timpul cât s-a judecat cauza la instanță, s-a obținut o ordonață președințială pentru a permite dreptul de trecere pe timpul judecării, însă ulterior acesta a fost suspendat. Avocata femeii în vârstă de 88 de ani a anunţat că va deschide o acţiune la CEDO.

×
Subiecte în articol: batrana fara flocuinta Bacău
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close