Antena 3 CNN Actualitate Social Bogdan Despescu: Sunt persoane inconștiente care decid să se joace cu sănătatea publică

Bogdan Despescu: Sunt persoane inconștiente care decid să se joace cu sănătatea publică

Bogdan Despescu a făcut declarații la sediul MAI. Chestorul șef al Poliției susține că au fost deschise 117 dosare penale și s-au aplicat 329 de sancțiuni contravenționale

Bogdan Despescu: Sunt persoane inconștiente care decid să se joace cu sănătatea publică
21 Mar 2020   •   21:48

”În ultima săptămână. 14.000 de angajați au fost implicați în acțiuni de protecție socială. Dispozitivul de polițiști de frontieră acționează la capacitate sporită. 

Poliția Capitalei a efectuat mai multe percheziții în Ilfov și București. Au fost confiscate mii de măști de protecție și mănuși, dar și alte produse. Acestea au fost achiziționate și revândute la prețuri supraevaluate. Materialele sanitare vor fi donate către unitățile sanitare. 

Într-un alt caz se fac cercetări față de un bărbat care ar fi vândut teste pentru coronavirus. Apel către cetățeni să nu cumpere testări prin internet.  

Peste 15.000 de persoane au fost verificate la nivel național, care proveneau din zone de risc.  Poliția de Frontieră a transmis către toate autoritățile publice locale listele cu cetățenii români veniți din străinătate. 

Au fost deschise 117 dosare penale și s-au aplicat 329 de sancțiuni contravenționale. Polițiștii Locali acționează pentru ordinea publică. Sprijină activitățile de verificare a celor aflați în autoizolare. 

Sunt persoane inconștiente care decid să se joace cu sănătatea publică. Nu este de joacă și nu ne jucăm. În final, le mulțumesc celor care fac eforturi pentru protejarea cetățenilor”, a declarat Despescu.

×
Subiecte în articol: MAI coronavirus
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close