Antena 3 CNN Actualitate Social Ce apă beau bucureştenii de la robinet. Metoda prin care apa din Dâmboviţa şi din Argeş ajunge potabilă

Ce apă beau bucureştenii de la robinet. Metoda prin care apa din Dâmboviţa şi din Argeş ajunge potabilă

Ce apă beau bucureştenii de la robinet. Metoda prin care apa din Dâmboviţa şi din Argeş ajunge potabilă
Sursa foto: Foto: pexels.com
02 Feb 2019   •   11:05

Înainte de a ajunge la robinetele bucureștenilor, apa din râurile Dâmbovița și Argeș trece prin multiple procese de purificare.

Apa de la robinetele bucureştenilor vine printr-un sistem ce dispune de aproape 2.300 km de conducte principale și de 246 de km de apeducte. Există 3 uzine de producţie şi tratare a apei: Roşu – Arcuda – Crivina. În București și împrejurimi se produc aproximativ 962.000 metri cubi de apă potabilă pe zi.

Râul Dâmbovița este chiar afluent al râului Argeș. Râul Dâmbovița își are izvorul în Munții Făgăraș pe versantul muntelui Curmătura Oticului, în timp ce râul Argeș izvorăște din partea central-vestică a culmii principale a Munților Făgăraș prin doi afluenți: Buda și Capra, potrivit shtiu.ro.

Citește și: Directorul Apa Nova: Apa de la robinet din București a fost, este și va fi potabilă mulți ani de acum înainte

Citește și: Directorul adjunct Apa Nova: Rezultatul analizelor noastre, diferit de cel al DSP

Epsică Chiru, director general adjunct al Apa Nova Bucureşti (ANB), a declarat vineri că apa furnizată a fost şi este potabilă, după ce Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat un raport al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) din care reiese că miercuri clorul a depăşit limitele admise în sectoarele 5 şi 6, potrivit Agerpres.

Citește și: Război între Apa Nova și Ministerul Sănătății. Sorina Pintea anunță o anchetă în scandalul apei potabile din București

"Apreciem că situaţia furnizării apei potabile în municipiul Bucureşti a fost şi este sub control. Apa furnizată a fost şi este potabilă. Rămânem la dispoziţia tuturor autorităţilor interesate, în vederea clarificării oricăror nelămuriri privind această situaţie", a spus directorul general adjunct al ANB.

×
Subiecte în articol: apa
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close