Antena 3 CNN Actualitate Social Ce se întâmplă dacă recenzorul nu te găseşte acasă. Gheorghe Piperea: "Să vedeți atunci bârfe, delațiuni. Mi s-a pus mintea pe bigudiuri"

Ce se întâmplă dacă recenzorul nu te găseşte acasă. Gheorghe Piperea: "Să vedeți atunci bârfe, delațiuni. Mi s-a pus mintea pe bigudiuri"

Avocatul Gheorghe Piperea spune că a adunat câteva "perle" din OUG privind recensământul populației şi a ajuns la concluzia că, în cazul persoanelor care nu sunt găsite acasă, acestea riscă să fie recenzate de administratorul blocului.

Ce se întâmplă dacă recenzorul nu te găseşte acasă. Gheorghe Piperea: "Să vedeți atunci bârfe, delațiuni. Mi s-a pus mintea pe bigudiuri"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Marian Ilie
de Georgiana Adam    |    02 Iun 2022   •   15:06

"Pentru amatorii de curiozități, câteva extrase din OUG nr. 19/2020 privind recensământul populației și al locuințelor pot fi aur: (...)

- din art. 43 rezultă că, dacă nu sunteți acasă când vine recenzorul, cei ce se găsesc pe-acolo vor fi obligați să vă recenzeze prin "proxy”; 

- dacă nu e chiar nimeni acasă, veți fi recenzați prin intermediul administratorului asociației de locatari (să vedeți atunci ce caracteristici minunate veți avea în datele statistice, care vă vor înlocui datele cu caracter personal, făcând parte din avatarul vostru informatic peren ...); 

Ce se întâmplă dacă nu eşti acasă când vine recenzorul

- în orice caz, nici lipsa de acasă, nici refuzul primirii în casă/curte a recenzorului nu sunt sancționate; 

- iar recenzorii trebuie să aibă o ținută decentă și un comportament corespunzător; mult mai important - ei nu au voie să vă utilizeze sau comercializeze datele cu caracter personal, cu toate că nimeni nu garantează asta", atrage atenţia avocatul Gheorghe Piperea, într-o postare pe pagina de Facebook.

Apoi, în cazul locuinţelor ocupate de "gospodării absente", informațiile [...] pot fi furnizate de vecini: "bârfe, șușanele, șoapte, delațiuni", comentează Piperea.

"Potrivit art.1 lit.u) se numește “nucleu familial” unitatea constituită din soţ sau partener şi soţie sau parteneră fără copii, soţ sau partener şi soţie sau parteneră cu copii necăsătoriţi sau unul dintre părinţi cu copii; (ați înțeles ceva? nu? nu vă ofticați, că 99,99% din populație nu va înțelege, ca și voi);

- art. 5 alin.1: fac obiectul recenzării la recensământul din România: a) persoanele cu cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România; b) persoanele cu cetăţenie română, cu domiciliul în România, dar cu reşedinţa în altă ţară pentru o perioadă mai mică de 12 luni; (românii din diaspora, care nu au reședința statornică în România, nu sunt supuși recenzării, dar pot vota, în continuare; nu știu cum se va putea ști, totuși, câți români vor vota în 2024 la alegerile generale și prezidențiale; singurii care știu sunt stăpânii tabletelor…); 

Gheorghe Piperea: "Uitați-vă la aceste extrase cu perle de reglementare: vouă vă plac?"

- art. 6 alin.3: în cazul locuinţelor ocupate de gospodării absente în totalitate, informațiile [...] pot fi furnizate pe plan local de alte persoane, precum administratorii de bloc, vecini, rude, în măsura în care deţin aceste informaţii; (bârfe, șușanele, șoapte, delațiuni & more ...); mi s-a pus mintea pe bigudiuri - locuințe ocupate de gospodării ... absente???! (...).

PS. Ziceau unii că sunt Gică-contra, cu piper, pentru că nu e mai nimic care să mă mulțumească din ceea ce fac minunatele noastre guverne plandemice. Păi, uitați-vă sus, la aceste extrase cu perle de reglementare: vouă vă plac, voi sunteți mulțumiți?", a scris avocatul Gheorghe Piperea, pe pagina de Facebook.

Recensământ 2022. Cum puteţi verifica dacă autorecenzarea a fost realizată cu succes

Românii care s-au autorecenzat pot verifica dacă au completat bine formularul online, accesând un singur link.

În caz contrar, dacă autorecenzarea nu s-a făcut cum trebuie, recenzorii vă vor bate la uşă pentru a răspunde din nou la întrebări.

AICI verificaţi dacă aţi făcut autorecenzarea cu succes şi aveţi dovada pentru o zi liberă.

Tot ce trebuie să faceţi este să introduceţi CNP în căsuţa de mai jos şi codul din imagine. Veţi primi mesajul corespunzător care este şi dovada de care aveţi nevoie pentru o zi liberă de la locul de muncă.

"În caz contrar, se afișează informația cu privire la imposibilitatea acceptării în baza de date a RPL a chestionarului de recensământ din cauza completării parțiale sau cu erori. 

În cazul persoanelor salariate se acordă o singură zi liberă, plătită indiferent dacă aceasta a realizat auto-recenzarea pentru sine și pentru alți membri ai gospodăriei (a copiilor minori, de exemplu) ori pentru alte persoane, conform art. 49 din OUG nr.19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu completări și modificări prin Legea nr.178/2020, cu modificările și completările ulterioare", este mesajul transmis de cei care se ocupă de platforma de Recensământ 2022.

Cum recunoşti recenzorul care îţi bate la uşă | Marți începe recenzarea pe teren pentru Recensământ 2022

De marți, 31 mai 2022, va începe recenzarea pe teren, a anunţat Institutul Național de Statistică (INS), după ce aproape 47% din populația țintă s-a autorecenzat până în acest week-end.

Marți începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022.

De asemenea, vor fi vizitate și gospodăriile celor care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

Recensământ 2022. 11 milioane de români s-au autorecenzat, aproape jumătate din populația țintă

Aproape 47% din populația țintă s-a autorecenzat până pe data de 27 mai şi s-au înregistrat în total 11 milioane de chestionare.

Potrivit INS, până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, s-au înregistrat în total 11 milioane de chestionare, dintre care 8,9 milioane de chestionare valide la nivel de persoană (53,9% în mediul urban și 46,1% în mediul rural), ceea ce reprezintă 46,8% din populația rezidentă țintă estimată, a informat, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Diferența de două milioane este reprezentată de numărul de chestionare ale locuințelor neocupate, precum și de chestionare multiple (persoane și locuințe recenzate de mai multe ori) și de cele incomplete.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close