Antena 3 CNN Actualitate Social Recensământ 2022. 11 milioane de români s-au autorecenzat, aproape jumătate din populația țintă

Recensământ 2022. 11 milioane de români s-au autorecenzat, aproape jumătate din populația țintă

Aproape 47% din populația țintă s-a autorecenzat până pe data de 27 mai şi s-au înregistrat în total 11 milioane de chestionare.

Recensământ 2022. 11 milioane de români s-au autorecenzat, aproape jumătate din populația țintă
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    30 Mai 2022   •   15:45

Potrivit INS, până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, s-au înregistrat în total 11 milioane de chestionare, dintre care 8,9 milioane de chestionare valide la nivel de persoană (53,9% în mediul urban și 46,1% în mediul rural), ceea ce reprezintă 46,8% din populația rezidentă țintă estimată, a informat, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Diferența de două milioane este reprezentată de numărul de chestionare ale locuințelor neocupate, precum și de chestionare multiple (persoane și locuințe recenzate de mai multe ori) și de cele incomplete.

Cum recunoşti recenzorul care îţi bate la uşă | Marți începe recenzarea pe teren pentru Recensământ 2022

De marți, 31 mai 2022, va începe recenzarea pe teren, a anunţat Institutul Național de Statistică (INS), după ce aproape 47% din populația țintă s-a autorecenzat până în acest week-end.

Marți începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022.

De asemenea, vor fi vizitate și gospodăriile celor care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

Recensământ 2022: Populația a scăzut cu trei milioane în 10 ani | INS: ”Avem circa 19 milioane de locuitori”

În plin recensământ al populaţiei, şeful Institutului Naţional de Statistică anunță că populaţia ţării s-a redus cu aproape trei milioane în doar 10 ani. În plus, perspectivele demografice sunt sumbre: în următorii 40 de ani, numărul locuitorilor o să scadă sub 15 milioane. 

”Estimările inițiale arată o populație rezidentă în jur de 19 milioane de locuitori, mai mică un milion față de populația din 2011 și cu două milioane și ceva față de cea din 2002.

Datele vor fi confirmate de rezultatele recensământului”, a declarat Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt al INS, la emisiunea Income, de la Antena 3.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close