Antena 3 CNN Actualitate Social "Convoiul libertăţii" s-a pus în mişcare şi în România. Imagini cu protestul de la Piatra Neamţ

"Convoiul libertăţii" s-a pus în mişcare şi în România. Imagini cu protestul de la Piatra Neamţ

În ziua în care ministrul Alexandru Rafila a anunţat că vor dispărea toate restricţiile, aşa-numitul convoi al libertăţii a ajuns la Piatra Neamţ. Protestatari din toate colţurile ţării care au preluat modelul manifestaţiilor anti-restricţii din Canada.

"Convoiul libertăţii" s-a pus în mişcare şi în România. Imagini cu protestul de la Piatra Neamţ
Sursa foto: Antena 3
de Gabi Vlad    |    12 Feb 2022   •   14:31

Fenomenul "Freedom Convoy - Convoiul Libertăţii" a luat amploare şi în Europa.

Asemeni colegilor din Canada, ţara care a inspirat toate aceste acţiuni, şoferii de camioane din Europa alcătuiesc un convoi uriaş de camioane şi TIR-uri pentru a mărşălui prin Europa împotriva vaccinării obligatorii.

"Convoiul libertăţii" a ajuns la Piatra Neamţ

"Îi aşteptăm pe toţi: iubitorii de libertate, pe toţi cei care s-au săturat să fie abuzaţi, minţiţi, pe toţi cei care s-au săturat ca ţara să fie furată constant de o mână de hoţi plătiţi din banii poporului", anunţă organizatorii convoiului.

Convoiul va străbate toată țara, timp de 8 zile, iar pe 18 februarie va ajunge la București, unde organizatorii anunță un protest de amploare în Piața Victoriei.

Organizarea Convoiului Libertăţii Naţionale aparţine în principal Starea de Libertate, Comitetelor Cetăţeneşti Locale, Calea Neamului, Bucovina Profundă, fiind de asemenea prezenţi în acţiune reprezentanţi STOP 5G România şi Străjerii Ortodoxiei

Transportatorii pregătesc un protest de amploare în București

Augustin Hagiu, general manager al Federaţiei Operatorilor Români de Transport, a declarat, luni seară, la Antena 3, că transportatorii din România se pregătesc pentru un protest masiv, pe modelul celor din Canada sau alte state.

"Vă spun un singur lucru: axat pe problemele curente pe care le au transportatorii din România și nu doar ei, ci întreg mediul de afaceri, HORECA, agricultură și transport, sunt la curent cu tot pulsul pe care îl dă această mișcare în sectoarele pe care le-am menționat și vă pot spune că se pregătesc, atât șoferii, cât și patronii. Este vorba doar de timp.

Luăm în calcul doar trei aspecte, ca să nu vorbesc de mai multe: Europa cu două viteze, am intrat de la 2 februarie în ceea ce înseamnă zona de întoarcere a camioanelor goale sau pline în România la baza operațională o dată la 8 săptămâni, RCA-ul care ni s-a triplat, bătaia de joc legată de utilizarea drumurilor naționale și triplarea amenzilor în privința vignietei, dar cel mai important aspect este legat de resursa umană și anume șoferii s-au săturat să fie barjocoriți, să piardă ore întregi cu ceea ce înseamnă formularistică legată de COVID și de această pandemie mondială, fabricată sau nu, oamenii s-au săturat de presiunea regulilor care nu sunt justificate, nici din punct de vedere medical, nici din punct de vedere al legislației. Mă refer în cazul de față la Constituție.

Fierb apele și, cu siguranță, după modelul America, Canada și Europa, și în România pregătirile sunt în toi. Am informații pe această direcție și vă spun că eu unul voi sprijini absolut orice mișcare în această direcție pentru că nu se mai poate", a declarat Augustin Hagiu, la Sinteza Zilei.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close