Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Transportatorii pregătesc un protest de amploare în București. Hagiu: "Oamenii s-au săturat de presiunea regulilor care nu sunt justificate"

Transportatorii pregătesc un protest de amploare în București. Hagiu: "Oamenii s-au săturat de presiunea regulilor care nu sunt justificate"

Augustin Hagiu, general manager al Federaţiei Operatorilor Români de Transport, a declarat, luni seară, la Antena 3, că transportatorii din România se pregătesc pentru un protest masiv, pe modelul celor din Canada sau alte state.

Transportatorii pregătesc un protest de amploare în București. Hagiu: "Oamenii s-au săturat de presiunea regulilor care nu sunt justificate"
de Gabriel Dano    |    07 Feb 2022   •   22:53

"Vă spun un singur lucru: axat pe problemele curente pe care le au transportatorii din România și nu doar ei, ci întreg mediul de afaceri, HORECA, agricultură și transport, sunt la curent cu tot pulsul pe care îl dă această mișcare în sectoarele pe care le-am menționat și vă pot spune că se pregătesc, atât șoferii, cât și patronii. Este vorba doar de timp.

Luăm în calcul doar trei aspecte, ca să nu vorbesc de mai multe: Europa cu două viteze, am intrat de la 2 februarie în ceea ce înseamnă zona de întoarcere a camioanelor goale sau pline în România la baza operațională o dată la 8 săptămâni, RCA-ul care ni s-a triplat, bătaia de joc legată de utilizarea drumurilor naționale și triplarea amenzilor în privința vignietei, dar cel mai important aspect este legat de resursa umană și anume șoferii s-au săturat să fie barjocoriți, să piardă ore întregi cu ceea ce înseamnă formularistică legată de COVID și de această pandemie mondială, fabricată sau nu, oamenii s-au săturat de presiunea regulilor care nu sunt justificate, nici din punct de vedere medical, nici din punct de vedere al legislației. Mă refer în cazul de față la Constituție.

Fierb apele și, cu siguranță, după modelul America, Canada și Europa, și în România pregătirile sunt în toi. Am informații pe această direcție și vă spun că eu unul voi sprijini absolut orice mișcare în această direcție pentru că nu se mai poate", a declarat Augustin Hagiu, la Sinteza Zilei.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close