Antena 3 CNN Actualitate Social Un copil de 5 ani din Marea Britanie a devenit erou, după ce şi-a salvat mama însărcinată care a leşinat în casă

Un copil de 5 ani din Marea Britanie a devenit erou, după ce şi-a salvat mama însărcinată care a leşinat în casă

Monty, un copil de cinci ani din Marea Britanie, a devenit erou după ce şi-a salvat mama însărcinată care leșinase în casă. Cu un calm demn de admirat, copilul a sunat la urgențe, a oferit cu claritate toate detaliile necesare după care a luat bicicleta şi s-a dus să ceară ajutor şi bunicilor.

Un copil de 5 ani din Marea Britanie a devenit erou, după ce şi-a salvat mama însărcinată care a leşinat în casă
Sursa foto: sussex.police.uk
de Claudia Popovici    |    17 Mai 2021   •   20:12

Incidentul a avut loc în weekend. Amber, mama lui Monty, în vârstă de 28 de ani, care suferă de o formă de paralizie cerebrală a leșinat în sufrageria casei, din cauza oboselii cauzate de sarcină.

Cu un calm demn de admirat, copilul de numai 5 ani a evaluat rapid situaţia şi a sunat la urgențe. Potrivit operatoarei care a preluat apelul, Monty a oferit cu claritate toate detaliile.

„Mi-a dat numele mamei lui, adresa și s-a asigurat că ușa era deschisă. Am vorbit despre surioara lui, despre ce a mâncat și ne-a răspuns la întrebări cu privire la mama lui și cum a procedat când femeia a mai leșinat în trecut”, a povestit Holly Simmons, operatoarea care a preluat apelul.

Imediat după venirea autorităţilor, Monty şi-a luat bicicleta şi s-a dus că îşi anunțe şi bunicii. Din fericire, la spital, mama lui Monty şi-a revenit şi s-a declarat mândră de fiul ei.

„Sunt atât de mândră de el. E o binecuvântare și o inspirație în fiecare zi. E foarte bucuros, iubitor, drăguț și curajos. Nu m-a mirat cât de calm a fost. Ia totul la pas. Nimic nu-l deranjează prea mult", a mărturisit mama lui Monty.

Brave Monty hails help for his poorly mum

? Today we’re celebrating the brave and heroic actions of Monty! ? Monty phoned 999 when his mum collapsed unconscious on the floor of their home, leaving him and his baby sister alone. He gave the contact handler his mother’s name, his address and made sure the door was open. Monty also cycled over to his grandparents’ home nearby to raise the alarm, after calling the police. ? His mum Amber said: “I am so proud of him. He is such a blessing and an inspiration to be every day.” Officers gave Monty a surprise visit for his sixth birthday including a toy police car and a special certificate from Chief Constable Jo Shiner. ? Read more at http://orlo.uk/UTBbv

Publicată de Sussex Police pe Vineri, 14 mai 2021

În semn de recunoștință pentru curajul său, autorităţile din Sussex i-au făcut cadou o mașină de poliție și o diplomă specială, informează sussex.police.uk

„Trebuie să recunoaștem că Monty este un erou. Suntem impresionați de cât de curajos este și mama lui nu ar putea fi mai mândră. Holly (n.r operatorul de la Urgențe) făcut o treabă extraordinară în adunarea informațiilor până când ajutorul a venit", a spus ofițerul. 

×
Subiecte în articol: Monty Marea Britanie lesin Politie urgente
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close