Antena 3 CNN Actualitate Social Copilul Anei Maria Nedelcu rămâne în România

Copilul Anei Maria Nedelcu rămâne în România

Copilul Anei Maria Nedelcu rămâne în România
de M.Z.    |    04 Iul 2016   •   16:31

Copilul Anei Maria Nedelcu va rămâne în România, după ce instanța a refuzat să trimită copilul în Canada.

Românca era acuzată că și-ar fi răpit copilul din Canada, deși femeia și-a luat copilul și a plecat cu el de acolo, dorind astfel să-l apere de tatăl său.

”Sunt foarte fericită!”, a spus Ana Maria Nedelcu, luni, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Românca acuzată că şi-a răpit propriul copil a fost eliberată

Acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada şi l-a adus în România, Ana Maria Nedelcu risca zece ani de închisoare, pentru răpire internaţională. 

Legal, tatăl copilului are dreptul să-şi ia băiatul şi să plece cu el în Canada. 

Ana Maria Nedelcu l-a cunoscut în 2009 pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană. Femeia spune că s-a despărţit de bărbat înainte de a naşte, din cauză că acesta nu avea un loc de muncă şi o bătea des. 

Instanţă din Canada a decis ca tutela să fie comună, însă peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a spus că a fost lovit în mai multe rânduri de tată.

Acest proces a fost deschis după ce autoritățile canadiene au trimis în România o cerere de extrădare formulată pentru Ana Maria Nedelcu, urmărită penal în Canada pentru săvârșirea infracțiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

Cazul a fost prezentat la emisiunea Sinteza zilei

În documentele transmise de statul canadian a fost descrisă fapta săvârșită de Ana Maria Nedelcu, constând în aceea că, în 2014, aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de către o instanță canadiană, ordin prin care drepturile părintești privind pe minor erau exercitate de către ambii părinți.

Ana Maria Nedelcu susține că, în anul 2001, a emigrat în Canada și s-a stabilit în Montreal, iar în 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană, cu care a avut un băiețel pe nume Anthony. 

Ea mai spune că s-a despărțit de bărbat înainte de a naște, deoarece acesta nu avea un loc de muncă, era violent și o bătea.

Totuși, fostul soț a obținut în instanță tutela comună, iar peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a spus că a fost lovit în mai multe rânduri de tatăl lui.

×
Subiecte în articol: Canada rapire
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close