Antena 3 CNN Actualitate Social Cum arată fabrica din Alba Iulia, după incendiul devastator. Sute de oameni și-au pierdut locul de muncă - FOTO

Cum arată fabrica din Alba Iulia, după incendiul devastator. Sute de oameni și-au pierdut locul de muncă - FOTO

Cum arată fabrica din Alba Iulia, după incendiul devastator. Sute de oameni și-au pierdut locul de muncă - FOTO
02 Feb 2019   •   13:14

Fabrica de condimente de lângă Alba Iulia distrusă sâmbătă de un incendiu, care s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi, a fost verificată ultima dată de către reprezentanţii ISU Alba în toamna anului trecut, nefiind identificate atunci "nereguli majore", a declarat şeful ISU Alba, colonel Adrian Guia.

"Vreau să menţionez faptul că obiectivul era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu, fiind controlat ultima dată în septembrie, iar în urma controlului nu au fost identificate nereguli majore", a afirmat şeful ISU Alba.

Pompieri militari din patru judeţe (Alba, Cluj, Hunedoara şi Sibiu) au acţionat sâmbătă pentru stingerea focului care a cuprins cea mai mare fabrică de condimente din România, parte a unui grup francez.

Potrivit viceprimarului municipiului Alba Iulia Gabriel Pleşa, din discuţiile pe care acesta le-a avut cu conducerea fabricii a reieşit că au fost anunţaţi despre incendiu acţionarii grupului Solina. În ceea ce priveşte procesul tehnologic, "există temeri că acesta nu va putea fi reluat mai devreme de câteva luni", a spus viceprimarul. În fabrica din Alba Iulia lucrau efectiv 167 de oameni, în total numărul angajaţilor, inclusiv cu distribuitorii, fiind de 235, a spus Gabriel Pleşa.

De asemenea, prefectul de Alba, Dănuţ Emil Hălălai, a punctate că, din primele verificări, nu ar fi probleme care să pună în pericol sănătatea localnicilor.

"Autolaboratorul APM este în lucru. Am cerut să se facă probe în mai multe locuri. (...). Din primele verificări, se pare că nu există probleme care să pună în pericol viaţa şi sănătatea persoanelor", a spus prefectul. El a adăugat că s-au degajat în aer "substanţe normale" în urma unui incendiu, ca "monoxid de carbon, benzen, substanţe plastice arse".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: incendiu Alba Iulia fabrica
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close