x close

Directorul Institutului de Criminalistică, dezvăluiri explozive cu privire la cazul Caracal: Experimentul arderii în butoi este inutil

04 Oct 2019   •   21:07
Directorul Institutului de Criminalistică, dezvăluiri explozive cu privire la cazul Caracal: Experimentul arderii în butoi este inutil sursă foto: captură antena 3 Exclusiv

Romică Potorac, directorul Institutului Național de Criminalistică, a explicat într-un interviu acordat jurnalistei Adina Anghelescu, detalii cu privire la osemintele din cazul Caracal, subliniind că pe oasele recente nu se poate face proba cu carbon pentru a evidenția vechimea oaselor.

„Dacă ne referim strict la osemintele găsite în cazul Caracal, un răspuns punctual este nu. Analiza izotopului carbonului 14 se realizează pentru oase de mii de ani. Tipul de înjumătățire a carbonului în oase este de 15.470 de ani +/- 30 de ani. Nu ne va oferi o informație niciodată dacă oasele provin dintr-un anumit an. Ne va oferi o informație că oasele provin dintr-o anumită perioadă, sunt ale unei persoane de exemplu care a trăit în 1920 sau 2019. În funcție de tipul de analiză efectuată.

În ceea ce privește un posibil experiment de ardere a unui corp uman într-un butoi similar cu cel de la Caracal, Romică Potorac a precizat că acesta nu ar fi posibil.

„Arderea unui cadavru într-un butoi nu va aduce informații în cazul de față. Nu va aduce informații care să fie utilize cauzei. Modul în care a fost găsit butoiul, modul în care au fost găsite oasele la fața locului. Un astfel de experiment nu aduce nicio informație”, a mai spus directorul Institutului de Criminalistică.

Citește Și Secretele dosarului Caracal. Dezvăluiri incendiare: Au fost expertizate sute de probe!

Citeşte mai multe despre:

Caracal
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati