Antena 3 CNN Actualitate Social Directorul STB acuză liderii sindicali de influență nefastă asupra oamenilor: "Noi nu negociem pentru o grevă care e ilegală"

Directorul STB acuză liderii sindicali de influență nefastă asupra oamenilor: "Noi nu negociem pentru o grevă care e ilegală"

Acuzaţii grave şi tensiuni între conducerea societăţii de transport public în Bucureşti şi sindicalişti. Directorul STB a declarat în exclusivitate la Antena 3, că această grevă este ilegală şi le cere angajaţilor "să își îndeplinească atribuțiile de serviciu".

Directorul STB acuză liderii sindicali de influență nefastă asupra oamenilor: "Noi nu negociem pentru o grevă care e ilegală"
Sursa foto: Hepta | Inquam Photos/George Calin
de Iulia Gorgorin    |    20 Ian 2022   •   08:44

Mai mult, Adrian Criţ a venit cu acuzaţii grave legate de un contract. 

Directorul STB anunțat joi dimineață, în exclusivitate la Antena 3, că va face plângeri penale unor lideri de sindicat și va cerre în instanță suspendarea grevei ilegale.

"Calea dialogului este cea mai bună. Din păcate, liderii sindicatului reprezentativ şi-au asumat să nu dialogheze cu conducerea STB-ului în defavoarea angajaţilor.

Inclusiv astăzi la ora 14:00 sunt invitați să fie prezenți pentru discuții, pe marginea propunerii de buget, de venituri și cheltuieli a societății.

STB-ul, împreună cu sindicatul reprezentativ au pentru angajați un contract colectiv de muncă valabil, în momentul de față. 

Societatea de Transport București a inițiat negocierea contractului colectiv de muncă începând cu data de 15 februarie, anul curent.

Sindicatul reprezentativ nu a răspuns nici măcar acestei solicitări. Liderul sindicatului reprezentativ are o serie de interese și prin prisma faptului că, în conformitate cu faptul că este și consilier general al municipiului București și e și lider sindicat, aflându-se într-o incompatibilitate majoră, conform legii 62, are interese majore vizavi de anumite aspecte, în ceea ce înseamnă achiziția de materiale, consum de combustibil și alte aspecte identificate în cadrul societății, în utima perioadă. Este vorba despre domnul Petrariu Vasile. Dovezile există și astăzi vor fi făcute și plângerile făcute împotriva dânsului. (...)

Este o influență nefastă pe care o are liderul sindical. Noi nu negociem pentru o grevă care e ilegală. Așteptăm ca personalul să se întoarcă la locul de muncă să își îndeplinească atribuțiie de serviciu.

Nu sunt de acord cu încălcarea programului de transport și cu faptul că bucureștenii și cetățenii din județul Ilfov suferă din cauzau unor interese pe care le au anumiți lideri de sindicat", a declarat directoul STB, joi, în exclusivitate la Antena 3.

Citiţi şi: Aglomerație la metrou, în București, după greva STB | Metrorex a introdus toate trenurile în circulație

Nicușor Dan, intervenție în greva STB: ”Nu este spontană. Este ilegală și politică!” 

×
Subiecte în articol: directorul STB grevă Adrian Criţ
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close