Antena 3 CNN Actualitate Social Medic cardiolog: Ioan Gyuri Pascu putea fi salvat. ”E şocant că un pacient de 55 de ani a murit de infarct într-o capitală UE”

Medic cardiolog: Ioan Gyuri Pascu putea fi salvat. ”E şocant că un pacient de 55 de ani a murit de infarct într-o capitală UE”

Medic cardiolog: Ioan Gyuri Pascu putea fi salvat. ”E şocant că un pacient de 55 de ani a murit de infarct într-o capitală UE”
de M.Z.    |    03 Oct 2016   •   13:21

Ioan Gyuri Pascu putea fi salvat, dacă sistemul sanitar din România nu ar avea lipsuri, este de părere conf. dr. Victor Costache, unul dintre medicii cardiologi de top din ţara noastră, care s-a întors din Franţa pentru a avea grijă de inimile românilor, potrivit romanialibera.ro.

Domnul Ioan Gyuri Pascu, dacă ar fi ajuns rapid la un spital, ar fi fost pus pe masa de cardiologie intervenţională, pe masa de operaţie a angiografului, şi s-ar fi dezobstruat artera inimii care s-a înfundat în cazul infarctului miocardic pe care l-a făcut, ar fi fost alături de noi şi în prezent şi mulţi ani de acum încolo”, a spus medicul Victor Costache.

Artistul a murit ”în urma unui banal infarct miocardic. Ceea ce este şocant pentru noi este faptul că avem de-a face cu un pacient de 55 de ani, încă tânăr, în deplinătatea forţelor şi a capacităţii de creaţie, a murit de infarct miocardic într-o capitală europeană. Acest lucru ar fi putut fi preîntâmpinat dacă am avea suficienţi cardiologi, suficiente institute de boli cardiovasculare atât publice, cât şi private, şi dacă aceste institute, atâtea câte sunt în momentul de faţă, ar fi folosite de sistemul sanitar şi nu excluse (...)”, a continuat cardiologul.

În ultimele şase luni, două decese intens mediatizate au scos la lumină, din nou, lacunele sistemului de urgenţă din România, dar şi pericolul reprezentat de bolile cardiovasculare, care ucid anual un sfert de milion de români - cazul Patrick Eckeng și Ioan Gyuri Pascu.

În prezent, șapte milioane de români suferă de boli cardiovasculare, conform statisticilor Fundației Române a Inimii.

Citiți și Mărturia unui medic legist: S-ar putea ca Gyuri Pascu să fi murit cu zile

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close