Antena 3 CNN Actualitate Social Eroul Zilei. Florin Bucuțea, bibliotecarul voluntar de la sat

Eroul Zilei. Florin Bucuțea, bibliotecarul voluntar de la sat

Eroul Zilei. Florin Bucuțea, bibliotecarul voluntar de la sat
Sursa foto: Sursă: Captură Antena 3
24 Oct 2019   •   11:59

Când îţi doreşti ceva cu tot sufletul, orice vis devine realizabil. A dovedit-o un tânăr din Braşov, mare iubitor de carte. Şi-a pus în gând să ofere copiilor dintr-o localitate uitată de lume frumusețea și importanța cititului. Florin Bucuțea a reuşit să umple o încăpere a Căminului Cultural cu 4000 de volume, transformând-o într-o adevărată bibliotecă.

O campaie de donare de cărţi pe care a iniţiat-o pe Facebook a avut o reacţie incredibilă. Azi, în localitatea Dăişoara din judeţul Braşov, cei mici se duc în fiecare zi acasă cu o carte la subraţ. 

,,Am pornit pe premisa că vreau să las ceva în urma mea, în locul în care m-am născut și în locul in care am crescut. Abandonul școlar în mediul rural este destl de frecvent și atunci am zis că o biblotecă ar ajuta copii, i-ar motiva spre educație. Am pornit campania pe Facebook și impactul a fost foarte mare", povestește Florin. 

,,Avem cărți pentru copii și adolescenți, din fiecare domeniu avem câte ceva. Până atunci în sat nu era nicio bibliotecă. Am obțiunt o sală de la Căminul Cultural care era nefolosită". 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close