Antena 3 CNN Actualitate Social Scandal la şcoală! Fetiţa accidentată de poliţist, obligată să vină la cursuri deşi nu e recuperată pe deplin

Scandal la şcoală! Fetiţa accidentată de poliţist, obligată să vină la cursuri deşi nu e recuperată pe deplin

Fata lovită de un polițist pe trecerea de pietoni nu poate merge la școală fizic, dar nici nu poate face cursurile online. Asta pentru că, după ridicarea stării de alertă, doar elevii cu anumite afecțiuni, majoritatea cronice, care sunt supuși riscului de Covid-19, mai pot învăța în sistem hibrid până la finalul anului școlar.

Scandal la şcoală! Fetiţa accidentată de poliţist, obligată să vină la cursuri deşi nu e recuperată pe deplin
Sursa foto: Facebook | Ovidiu Sava
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2022   •   17:33

Mama fetei, Denisa Gherghescu, a făcut un apel pentru a i se permite fetei școala online, mai întâi pe grupurile de părinți de pe rețelele de socializare. A discutat şi cu directoarea şcolii unde învaţă copila, dar până acum nu s-a găsit o soluţie deoarece lipseşte cadrul legal pentru un asemenea caz.

Copila face kinetoterapie pentru a învăța să meargă din nou. "Mușchiul este atrofiat pentru că a stat în pat atâta timp. A stat o lună cu tot piciorul în ghips, apoi încă 3 săptămâni de la genunchi. Merge în cârje pentru că nu are voie să calce pe picior.

Medicul nu i-a dat o perspectivă când va putea reveni la școală, dar ne-a spus că nu își va reveni complet nici în următoarea lună. Piciorul i-a fost scos din ghips acum 2 săptămâni, i-au scos broșele metalice, dar e cale lunga de recuperare. Nu face școală de 2 luni.

Sper și îmi doresc din tot sufletul ca domnul ministru să modifice ordinul, așa încât și copiii care au un accident și au o intervenție chirugicală la picior și nu se pot deplasa, să poată face ore online, dacă tot s-a mers pe varianta online 2 ani de zile în pandemie.

Școala e dotată cu tablete și tot ce trebuie. Am depus o cerere ca și părinte către doamna director ca să o accepte la orele online, am atașez dosarul medical. Deocamdată nu am primit nici un răspuns, dar am înțeles că nu există cadrul legal.", a explicat Denisa Gherghescu conform Edupedu.ro.

Invitat să se pronunţe cu privire la acest caz, Radu Szekely, secretar de stat în ministerul Educaţiei, a susţinut că este vorba de o neînţelegere, iar fetiţa nu trebuie să meargă la şcoală. 

"Există instituţia scutirii medicale în România, care spune că, la recomandarea medicului, elevul poate întrerupe cursurile pentru o durată de timp chiar nelimitată. În cazul acesta este vorba despre mai mult de patru săptămâni, iar legea prevede pentru aceste cazuri şcolarizarea la domiciliu.", a explicat secretarul de stat. 

Cu privire ca fetiţa să poată face cursuri online, Radu Szekely spune că în accepţiunea sa este permis acest lucru:

"Din păcate noi avem o gândire normativă care spune că dacă nu ni se permite ceva este interzis. Pe când gândirea normală este exact invers: în momentul în care ceva nu este expres interzis este permis.".

Şcoala poate decide prin consiliul de administraţie ca acest copil să participe la cursuri online, a concluzionat Radu Szekely. 

 

 

×
Subiecte în articol: cursuri școală prietena raisei
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close