Antena 3 CNN Actualitate Social O fetiţă de 12 ani din Iaşi a ajuns la spital cu o sarcină anormală. Un caz extrem de rar, posibil unul la 1.000

O fetiţă de 12 ani din Iaşi a ajuns la spital cu o sarcină anormală. Un caz extrem de rar, posibil unul la 1.000

Copila a rămas însărcinată, însă, în loc sa se formeze un făt, în uter s-a dezvoltat o tumoare benignă. Adolescenta a fost operată, iar acum se află în continuare sub supravegherea medicilor.

O fetiţă de 12 ani din Iaşi a ajuns la spital cu o sarcină anormală. Un caz extrem de rar, posibil unul la 1.000
Sursa foto: Pixabay.com
de Gigi Cojocaru    |    08 Apr 2021   •   20:18

Fetiţa în vârstă de 12 ani a ajuns la Maternitatea Cuza Voda din Iaşi pe 4 aprilie. Copila a fost transferată de la spitalul din Tecuci cu stare generala bună, dar cu dureri abdominale şi hemoragie. La investigații au descoperit ca pacienta avea o sarcină anormală.

"Pacienta a fost internată împreună cu mama sa, dată fiind vârsta şi complicația pe care o avea. Iar pentru a-I salva viața medicii au operat-o în echipa multidisciplinară. I-au înlăturat tumoarea şi acum o țin sub supraveghere", a spus pentru Antena 3, dr. Ciprian Ilea, medic primar obstetrica-ginecologie Maternitate "Cuza Vodă" Iaşi

Potrivit medicilor, sarcina molară, cunoscută de asemenea sub denumirea de mola hidatiforma, este o tumoră benignă (nu este cancer) care se dezvolta în uter. O sarcină molară apare atunci cand ovulul fecundat are un set în plus de cromozomi de la tată. Această anomalie care apare în momentul concepţiei va transforma ceea ce ar fi devenit placenta într-o masă de vezicule care creşte continuu.

În cadrul unui raport din ianuarie 2021, realizat de Unicef, România se afla pe locul al doilea în Uniunea Europeana la rata nașterilor în rândul minorelor, după Bulgaria.

Datele colectate în intervalul 2019-2020 arată că s-au înregistrat peste 16.600 de sarcini la fete minore. În funcție de rezultatul biopsiei, copila internată acum la Iași va continua un tratament timp de un an pe secția de oncologie pediatrica de la Spitalul de Copii.

×
Subiecte în articol: fetita Iași sarcina operatie tumora
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close