Antena 3 Actualitate Social Gestul emoționant al unui tată. A săpat singur opt kilometri prin munte, pentru ca fiii săi să ajungă la şcoală

Gestul emoționant al unui tată. A săpat singur opt kilometri prin munte, pentru ca fiii săi să ajungă la şcoală

11 Ian 2018   •   19:20
Gestul emoționant al unui tată. A săpat singur opt kilometri prin munte, pentru ca fiii săi să ajungă la şcoală
Sursa foto: Foto: Pradeep Rai‏/ Twitter

Un tată care nu a vrut să-și abandoneze izolatul sat natal, asemeni celorlalți locuitori, și-a croit cu propriile mâini un drum de opt kilometri prin munți! Cei trei copii ai săi pot ajunge acum în siguranță la școala din localitatea vecină.

În satul Gumsahi din estul Indiei, singura familie rămasă este cea a lui Jalandhar Nayak (45 ani) care își câștigă existența de zi cu zi, cultivând și vânzând legume. Toți ceilalți locuitori au preferat să plece din cauza lipsei unor minime facilități. Nu și Nayak care a pus mâna pe un târnăcop și și-a croit, la propriu, un drumeag de acces printre stâncile sălbatice.

Pare o secvență de film bollywood-ian, dar e realitate: omul a muncit opt ore pe zi vreme de doi ani, cărând bolovanii ce stăteau în cale pe o distanță de 8 km până la proxima localitate, informează RT.

Planul său inițial era să aloce 5 ani pentru a realiza, pe o distanță de 15 km, conexiunea cu drumul principal al celui mai apropiat oraș, Phulbani, unde copiii săi trebuiau să ajungă la școală.

“Copiilor le era greu să meargă zilnic la școală pe un drum periculos, cu alunecări de pietre. Deseori trebuiau să dea bolovanii de-o parte din calea lor, așa că am decis să fac un drum pe care să poată merge în siguranță.” a declarat eroicul tată pentru Kalinga TV.

Efortul său epic a rămas neștiut până pe 9 ianuarie când un articol publicat în presa locală despre ambițiosul părinte, a fost remarcat de un oficial guvernamental. Acesta a decis să-l recompenseze pe Jalandhar Nayak pentru munca sa de-a dreptul sisifică.

“Va fi plătit pentru toată munca sa“, a declarat oficialul Brundha D, manager ai unui fond de dezvoltare rurală. Nayak, va primi de asemenea sprijin pentru a finaliza drumul, acum destul de rudimentar.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close