Antena 3 CNN Actualitate Social Ghiozdane pentru vise mari, o campanie pentru copiii talentaţi fără posibilităţi

Ghiozdane pentru vise mari, o campanie pentru copiii talentaţi fără posibilităţi

Fiecare creion, fiecare caiet, fiecare peniţă devin cărămizi prețioase pentru construirea viitorului unui copil. O poveste simplă, dar profundă, în care rechizitele devin simboluri ale unei șanse la educație, ale unei uși deschise către o lume plină de posibilități.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Sep 2023   •   09:08

Pentru a veni in sprijinul copiilor, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Idea Papel si Consiliul Municipal al Elevilor București, continuă în această perioadă campania Ghiozdane pentru vise mari, un demers menit să-i ajute pe copiii talentați, ai căror părinți nu-și permit rechizitele școlare de care au nevoie cei mici pentru începutul noului an școlar.

Situaţia financiară precară face ca tot mai mulţi părinţi să reuşească cu greu să facă faţă provocărilor de a-şi trimite copii la şcoală.

"Ne ocupăm de copii cu probleme socio-economice în familie, deci sprijinul de care au nevoie este material, dar nu în primul rând, educaţional este sprijinul de bază pe care noi îl oferim acestor copii, dar vă daţi seama că educaţia nu se face nici cu stomacul gol, nici fără rechizite, nici fără alte materiale necesare la şcoală.

Este un ajutor important pentru ei, nu doar pentru că nu pot să le ofere cele necesare frecventării şcolii", a declarat Adriana Constantinescu, director executiv Fundaţia JOYO.

Vezi şi: Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vine în ajutorul părinţilor care nu-şi permit rechizite

Apelul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României pentru campania socială a fost auzit de foarte mulți cetățeni cu inima mare care au scris pe pagina de Facebook a fundației poveștile acestor copii. Astfel, zeci de copii de la Fundația JOYO au primit ghiozdane complet echipate cu rechizitele necesare la început de an școlar.

Campania "Ghiozdane pentru vise mari" vine in sprijinul copiilor ai căror părinți nu-și permit strictul necesar pentru a merge la şcoală.

"Anul acesta ne-am propus să ajungem la şi mai mulţi elevi care au nevoie de ajutorul nostru, în municipiul Bucureşti. Deşi de foarte multe ori iniţiativele pentru reducerea abandonului şcolar se orientează către mediul rural, nu trebuie să uităm că şi în Bucureşti sunt lipsuri", a precizat Lucian Cismaru, preşedintele Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti.

"Aş vrea să mulţumesc foarte mult Fundaţiei Dan Voiculescu pentru această generoasă donaţie de ghiozdane şi rechizite. Nu este doar un ajutor material, după cum vă spuneam, reprezintă o şansă la educaţie şi la un viitor mai bun pentru aceşti copii mai puţin norocoşi. Aceste lucruri îi bucură foarte mult şi implicit ajută la creşterea calităţii vieţii lor", a mai explicat Adriana Constantinescu.

Până acum, sute de ghiozdane complet echipate cu rechizite școlare au fost oferite copiilor nevoiaşi.

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close