Antena 3 CNN Actualitate Social Incendiu puternic la fabrica de cherestea Holzindustrie Schweighofer. Patru autospeciale acționează la fața locului

Incendiu puternic la fabrica de cherestea Holzindustrie Schweighofer. Patru autospeciale acționează la fața locului

Incendiu puternic la fabrica de cherestea Holzindustrie Schweighofer. Patru autospeciale acționează la fața locului
Sursa foto: Foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov
12 Sep 2017   •   17:15

Un incendiu puternic a izbucnit marți după-amiază în incinta fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeș, pentru lichidarea focului au acționat patru autospeciale și 16 subofițeri și un ofițer ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Focul se manifestă la o tocătură de lemn amplasată în curtea fabricii.

"Incendiul a fost localizat. Pentru lichidarea acestuia se acționează de către Garda de Intervenție Sebeș cu trei autospeciale, o altă autospecială fiind trimisă de la Alba Iulia”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu Dumitrescu.

Cauza izbucnirii focului urmează să fie stabilită după lichidarea incendiului, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn. Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș.

Reacția HS Sebeș

Astăzi, în jurul orei 16:00, la depozitul de bio-masă al fabricii Holzindustrie Schweighofer (HS) din Sebeș a avut loc un incendiu. Echipa internă de pompieri a intervenit prompt, conform planurilor de intervenție de urgență, astfel încât nicio persoană nu a fost pusă în pericol și nu au existat victime. Tot conform planului de intervenție, au fost anunțați și pompierii militari, care au sosit la fața locului și au coordonat localizarea și lichidarea incendiului.

„Chiar dacă intervenția s-a desfășurat în condiții corespunzătoare, vom efectua o investigație completă a cauzelor care au dus la producerea incendiului și vom lua toate măsurile necesare de îmbunătățire așa încât, pe viitor, să prevenim orice astfel de evenimente nedorite. Siguranța angajaților este prioritatea nr. 1 a firmei noastre”, a declarat Răzvan Cosma, director HS Sebeș.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: incendiu fabrica foc
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close