Antena 3 CNN Actualitate Social Alertă ANAF: Nu deschideți email-urile primite de la această adresă!

Alertă ANAF: Nu deschideți email-urile primite de la această adresă!

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunță că un val de mesaje false este transmis prin email în numele instituției, de pe o adresă ce nu aparține ANAF, transmite Mediafax.

Alertă ANAF: Nu deschideți email-urile primite de la această adresă!
Sursa foto: Antena3
de Alexandra Dima    |    18 Oct 2021   •   20:39

„Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la [email protected]!”, transmite Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

ANAF informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, care utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală). ANAF precizează că nu are deschisă adresa respectivă de email.

„Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele și nici atașamentele acestora”, este sfatul celor de la ANAF.

Logoul băncilor din România, folosit de hackeri pentru a trimite mesaje infectate cu malware. Avertismentul CERT-RO

Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputație și încearcă să impersoneze compania în relația cu clienții ei. Nu de mult și Transilvani Bank a fost ținta unui furt de identitate care a indus clienții în eroare.

Și ING România a avertizat în privința unui sms ce se recomandă a fi din partea băncii, dar este, în realitate, un atac de natură a fura datele clienților.

 

×
Subiecte în articol: ANAF furt de date phishing
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close