Antena 3 CNN Actualitate Social ÎPS Teodosie, criticat dur de un preot din Cluj: "Dacă diavolul se îmbracă de la Prada, episcopul Tomisului se încalță de la Prada"

ÎPS Teodosie, criticat dur de un preot din Cluj: "Dacă diavolul se îmbracă de la Prada, episcopul Tomisului se încalță de la Prada"

Preotul clujean Dinu Criste a adus critici dure la adresa arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, pe care îl acuză că a făcut mereu opinie discordantă cu Patriarhia, fără ca oficial, sau măcar off the record, cineva să-l pună la punct în numele “ascultării” față de ierarhia superioară.

ÎPS Teodosie, criticat dur de un preot din Cluj: "Dacă diavolul se îmbracă de la Prada, episcopul Tomisului se încalță de la Prada"
Sursa foto: Colaj Antena 3/ Hepta
de Georgiana Adam    |    15 Feb 2022   •   18:37

Preotul clujean Dinu Criste a explicat de ce comportamentul arhiepiscopului Tomisului din ultima perioadă produce consecințe nefavorabile, mai ales asupra credibilității în fețele bisericești.

În acest context, preotul clujean supune analizei câteva detalii din ultimele apariții ale lui ÎPS Teodosie care au creat controverse în spaţiul public.

„Teodosie se încalță de la Prada. Dacă ești un simplu preot și nu ai “spate” “tot ce vorbești sau faci poate fi folosit împotriva ta” cum zice statul american prin gura polițistului atunci când îi pune cătușele unui presupus infractor.

Ești dus în fața unui tribunal bisericesc și, după caz, executat sau grațiat (rareori).

"Dacă ești Teodosie de la Tomis poți spune și poți face orice fără să dai cuiva socoteală"

Dar dacă ești Teodosie de la Tomis poți spune și poți face orice fără să dai cuiva socoteală.

Nu de 3 zile încoace ci de ani de zile încoace gura nu-i mai tace și nimic nu-i place, mai ales faptul că Patriarhia nu ridică, de dragul său, Arhiepiscopia la rang de mitropolie.

“Episcop-jucător”, Teodosie a făcut opinie discordantă mai mereu cu Patriarhia fără ca oficial, sau măcar off the record, cineva să-l pună la punct în numele “ascultării” față de ierarhia superioară.

"Episcopul Tomisului a devenit primul episcop român ortodox de cancan"

Nu știu cine îi face branding-ul personal, dar cineva l-a învățat greșit că e important sa se vorbească cât mai mult despre tine, nu contează dacă de bine sau de rău.

Consecințele? Episcopul Tomisului a devenit primul episcop român ortodox de cancan. A intrat în lista scurtă a personajelor preferate de presa de scandal (...), spune preotul clujean făcând aluzie la declarațiile lui ÎPS Teodosie privire la drepturile femeii în biserică.

„Dacă diavolul se îmbracă de la Prada, Teodosie se încalță de la Prada"

Interesant e iarăși cum un organ de presă bisericească cum e Radio Dobrogea a devenit furnizor de subiecte pentru presa de scandal.

Dacă diavolul se îmbracă de la Prada, potrivit Iuliei Badiu, Teodosie se încalță de la Prada. Și despre Papa se spunea că poartă papuci roșii de la același brand, dar presa semi-oficială a negat asta.

Nu știu dacă Teodosie se-ncalță de la Prada, dacă da, să ne spună, mai important e încotro îl duc pașii pe Înaltul prelat", spune preotul clujean Dinu Criste pe pagina sa de socializare care critică mai multe demersuri ale ierarhului tomitan pe care le-a apreciat ca fiind de neînțeles. 

„Ce calcule face arhiepiscopul, nu știu. Cine îl sfătuiește,nu știu, bănuiesc doar. Un lucru e clar și se vede din spațiu: Teodosie vorbește și face ce poftește pentru că “alții” nu-și permit să-i spună să tacă", a conchis preotul clujean Dinu Criste.

Cine este preotul Dinu Criste

Dinu Criste este preot, jurnalist, dar și politician. De ceva timp s-a decis să aducă fericirea și în lucrurile pământești. Mai exact, preotul a devenit şi antreprenor fiind primul producător al ciocolatei "Doamne-ajută" care are şi variante de lux sau premium cu canabis.

Acest demers, spune parohul, are ca scop să aducă zâmbete pe chipul românilor. 

"Faptul că am denumit ciocolata canabis milk sau canabis dark este un omagiu adus limbii latine. Suntem un popor latin.

I-am spus mitropolitului că este denumirea latină, că este vorba despre sămânța de cânepă care se comercializează pe piaţa din România şi peste tot în lume. Este o proteină de mare excepţie senzațională.

Vă îndemn să o consumați cu inteligența în fiecare zi. Nu vă dă niciun fel de fugă de idei. Este un aport cât se poate de fericit", a spus preotul Dinu Criste în emisiunea De-a Viaţa ascunselea de la Antena 3 pe care o puteţi viziona, pe larg, în materialul de mai jos. 

×
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close