Antena 3 Actualitate Social La 92 de ani controlează zeci de mii de hectare de teren şi pădure în România. Are locuințe în Londra și Barbados

La 92 de ani controlează zeci de mii de hectare de teren şi pădure în România. Are locuințe în Londra și Barbados

23 Mar 2018   •   13:55
La 92 de ani controlează zeci de mii de hectare de teren şi pădure în România. Are locuințe în Londra și Barbados
Sursa foto: Foto: captura Youtube

Hans Rausing, cetăţean suedez, în vârstă de 92 de ani deţine în ţara noastră prin compania daneză Ingleby 20.000 de hectare de teren în Lugoj şi Caraş Severin, dar şi păduri.

 

Potrivit capital.roIngleby a intrat în România printr-o serie de preluări succesive de suprafeţe mari şi compacte de terenuri, deţinute iniţial de investitori italieni. Astfel, la sfârşitul anului 2011, holdingul danez a cumpărat de la Dangro Invest o suprafaţă de teren agricol de circa 1.200 ha în Banat.

 

Anterior, danezii mai achiziţionaseră alte două ferme de la investitori italieni: ferma Campo D’oro, cu peste 3.000 hectare, şi Cinque Stelle, cu aproape 1.200 hectare. O altă tranzacţie este preluarea unei suprafeţe de peste 2.500 ha de la First Farm.

 

La nivelul global, danezii controlează aproape 100.000 hectare teren în Argentina, Australia, Letonia, Lituania, Noua Zealandă, Peru, Uruguay şi Statele Unite. România, singura ţară din lume unde Ingleby are pădure.Compania daneză deţine 7.262 hectare de pădure în judeţele Dâmboviţa şi Argeş.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close